2021-03-01 02:49 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Vállalkozás indítása arrow Egyéni vállalkozás arrow Egyéni vállalkozás alapítása - Milyen menetrend szerint járjunk el?

Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
E-tanulmány - Hogyan vezessünk könyvelő irodát?
Hogyan vezessünk könyvelő irodát?

Ingyenesen letölthető e-tanulmány a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 9 vendég van az oldalon.
Egyéni vállalkozás alapítása - Milyen menetrend szerint járjunk el? Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Vállalkozás-online.hu   
2011-07-28 16:45
Érdemes előre megtervezni, hogy milyen ütemben kezd egyéni vállalkozói tevékenységbe. Ha összeszedi a szükséges lépéseket, akkor könnyebb elkerülni a felesleges rohangálást a papírokért, így elkerülheti a későbbi veszteségeket, ugyanakkor nem fog lemaradni a kedvezményes lehetőségekről sem.


Mielőtt belevágna, érdemes végiggondolnia, helyénvaló-e Önnek egyéni vállalkozást indítani? Tájékozódjon, hogy egyéni vállalkozás indítását mikor érdemes választani? Elsőként ezeket a kérdéseket válaszolja meg:

  • Lehet-e egyéni vállalkozó?
  • Milyen tevékenységre lehet vállalkozási igazolványt kiváltani?
  • Közre tud-e személyesen működni az egyéni vállalkozásában?
  • Milyen módon adózzon?
Keressen egy könyvelőt! Az egyéni vállalkozás indításár kezdeményezőknek a kérelem benyújtásakor a hatóságnál nyilatkozniuk kell arról is, hogy milyen adózási módot szeretnének választani (például választanak-e átalányadózást). A későbbi problémák és az esetleges kedvezőbb lehetőségek elmulasztása miatt mindenképpen célszerű, ha az adóhatóságnál vagy a jövendő könyvelőjénél előzetesen tájékozódik arról, milyen adózási módot válasszon, mivel az okmányirodákban ezzel kapcsolatos segítséget általában nem tudnak nyújtani.

Az eljárás a bejelentéssel indul. Vizsgálja meg, hogy az egyéni vállalkozás indításához milyen iratok szükségesek! Ha rendelkezik ügyfélkapus azonosítóval, akkor nincs más dolga, csupán az ügyfélkapun keresztül elérhető megfelelő űrlapot ("Az egyéni vállalkozói tevékenység megkezdésének bejelentése" elektronikus űrlapot) ki kell tölteni majd feltölteni a rendszerbe. A visszaigazolást követően már végezheti is egyéni vállalkozói tevékenységét.

Ha nem rendelkezik ügyfélkapus azonosítóval, akkor személyesen az ország bármely okmányirodájában, illetve a 2011. január 1. óta az országban 29 helyen működő Kormányablaknál ingyenesen létre hozzák önnek az azonosítót, így már otthonról is könnyen intézheti ügyeit.

Ha problémája, kérdése merülne fel az űrlapok kitöltésekor vagy beküldésekor, nyugodtan fordulhat a Kormányablakokhoz ahol minden segítséget megkaphat.

A bejelentést követően a nyilvántartásba vételről igazolást kap a bejelentő magánszemély. Az elküldött bejelentés még nem jelenti azt, hogy a vállalkozó megkezdheti tevékenységét. A bejelentés akkor eredményes, vagyis az egyéni vállalkozói tevékenység akkor kezdhető meg, ha ügyfélkapus tárhelyére a nyilvántartásba vételről szóló igazolás is megérkezett.

További információkat itt olvashat az Egyéni vállalkozás indítása kérdéseiről.

Utolsó frissités ( 2011-07-28 16:52 )

Share/Bookmark
 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |