2022-01-27 10:30 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow EU, Pályázat arrow Telephely-fejlesztési pályázat 2011 - Benyújthatóak a támogatási kérelmek

Telephely-fejlesztési pályázat 2011 - Benyújthatóak a támogatási kérelmek Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Vállalkozás-online.hu   
2011-08-18 17:02
Telephely infrastrukturális fejlesztésére és új eszközök beszerzésére nyújthatnak be pályázatot a mikro-, kis- és középvállalkozások. A K&H kkv bizalmi index kutatása szerint az ipari és a termelő cégek érzik magukat előnyben. A támogatás aránya 20-60 százalék közötti, de összege az észak-magyarországi régióban magasabb.


„Végre elérhető a kkv-k körében egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő uniós támogatás, a telephely-fejlesztési pályázat kitöltő programjai, így benyújthatóak a támogatási kérelmek. Egyúttal a benyújtási határidő is módosult 2011. szeptember 19-re, azonban a dél-alföldi, észak-alföldi és észak-magyarországi régió esetében továbbra is 2011. december 30. a végső benyújtási határidő” – mondta el Németh László, a K&H kkv marketing főosztály vezetője.

A mikro-, kis- és középvállalkozások számára ismét elérhető a telephely-fejlesztési pályázat. Az igényelhető támogatás összege 10-100 millió forint, kivétel ez alól az észak-magyarországi régió, ahol 10-150 millió forint lehet, a támogatási mérték viszont egységesen 20-60% között van. A pályázat keretében elnyert támogatás infrastrukturális fejlesztésekre, alap infrastrukturális beruházásokra, új eszközök beszerzésére, valamint projekt-előkészítési költségek finanszírozására használható fel. Az uniós forrás lehetőséget nyújt meglévő, működő telephelyek korszerűsítésére, új telephelyek létrehozására, valamint a telephelyek kihasználtságának növelésére.

A pályázaton kizárólag a termelő és/vagy szolgáltató tevékenységüket fejleszteni kívánó vállalkozások vehetnek részt, ugyanakkor kereskedelmi (mezőgazdasági, turisztikai) tevékenységre vonatkozó fejlesztés nem támogatható. A pályázati kiírás további alapfeltétele, hogy legalább egy új munkavállalót kell alkalmazni.

„Az uniós társfinanszírozású pályázati támogatások továbbra is fontos forrást jelentenek a vállalkozások számára, átlagosan minden második kkv tartja reálisnak, hogy részesül ilyen típusú támogatásból. Közülük is leginkább a mezőgazdasági vállalkozások, valamint a nagyobb árbevételű kkv-k optimisták a támogatáshoz jutást illetően. Konkrét pályázatot tekintve ugyanakkor az ipari, termelő cégek érzik magukat előnyben, hiszen mintegy 39%-uk jelezte, hogy az elmúlt időszakban hallott olyan pályázati kiírásról, amely komolyan érdekli a céget. Ez az arány a szolgáltató cégek esetében 33, a kereskedelmi cégek esetében 32, míg a mezőgazdasági cégek esetében csupán 25%” – tájékoztatott Németh László.

Utolsó frissités ( 2011-08-18 17:07 )

Share/Bookmark
 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |