2021-01-18 21:11 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Magyar vállalkozás arrow Javulhat a vállalkozások fizetőképessége

Hírek főoldal
Magyar vállalkozás
EU, Pályázat
Deviza, árfolyam
Válság
Internet
Facebook
IT
SAP
Google
Microsoft
eBay
CSR
Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
Ingyenes e-book
Vállalkozás alapítása - gyakorlati tanácsok kezdőknek

Ingyenesen letölthető e-book a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 12 vendég van az oldalon.
Javulhat a vállalkozások fizetőképessége Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Vállalkozás-online.hu   
2011-08-31 15:27
Csökkenni kezdett KKV szektorban a vevői számlák kifizetési határideje, továbbá javuló cash flow várható a közeljövőben. Mindez a piacon maradottak közötti üzleti bizalom, valamint a fejlődő fizetési fegyelemnek köszönhető.


„A hazai vállalkozások körében végzett reprezentatív felmérésünk eredményei azt mutatják, hogy az elmúlt negyedévhez képest csökkent a KKV-k felé történő vevői számlák kifizetésének határideje, a várakozások pedig még ígéretesebbnek tűnnek, hiszen a következő egy évben további határidő csökkenéssel számolnak a vállalkozások. Amennyiben ez a tendencia valóban tovább folytatódik, mind a vevői kifizetések, mind a finanszírozandó időtáv visszatérhet a válság előtti szintre” – tájékoztatott Németh László, a K&H KKV marketing főosztály vezetője.

„Míg a válságot megelőzően a kisvállalkozások felé történő vevői számlák teljesítésének határideje jellemzően a 28-30 nap közötti sávban mozgott, addig 2008 végétől – 2009 elejétől kezdődően ez az időtáv több nappal megugrott, és átlagosan 32-34 nap lett. Ezzel párhuzamosan a vevői és beszállítói számlák kifizetése közötti finanszírozandó időtáv is több nappal megnőtt, nagyobb likviditást igényelve ezáltal a vállalkozások részéről. Az általunk megkérdezett KKV vezetők elmondása alapján most mindkettő esetében csökkenés figyelhető meg, amely feltehetően a tartósan piacon maradók közötti üzleti bizalom, illetve a fizetési fegyelem erősödésének köszönhető” – mondta el a KKV szakértő.

A legutóbbi adatok alapján a KKV szektorban az előző negyedévhez képest 2 nappal csökkent a vevők átlagos fizetési határideje, ami jelenleg így 32 nap. A leghosszabb átlagos vevői fizetési határidő - mintegy 38 nap - jelenleg az ipari szektort jellemzi. A szolgáltató illetve mezőgazdasági cégek esetében ez az időtáv 31 nap, míg a kereskedelmi cégek esetében a legkedvezőbb, mintegy 29 nap jelenleg az átlagos fizetési határidő. A következő egy évben pedig a vállalatvezetők további 2 napos határidő-csökkenéssel számolnak. A vevői kifizetési határidő rövidülésével párhuzamosan a beszállítók számláinak teljesítési határideje is csökkent 1 nappal az előző negyedéves adathoz képest, így 20 nap a jelenlegi határidő. A legrövidebb fizetési határidő a szolgáltató vállalatoknál tapasztalható, amely 18 nap. A kereskedelmi cégek esetében 22 nappal, az ipari és mezőgazdasági vállalkozások esetében pedig átlagosan 23 nappal számolhatnak a beszállítók. A KKV vezetők várakozásai azt mutatják, hogy a vállalatok 2 napos határidő növekedéssel számolnak az elkövetkező egy évre.

Mindez a változás a vevői számlák teljesítése és a beszállítók kifizetése közötti finanszírozandó időtávra is hatással van. A jelenlegi átlagos finanszírozási időtáv az elmúlt negyedévhez képest 1 nappal, 12 napra csökkent, a kereskedelmi és az agár szektorban azonban ez még kedvezőbb, 7 illetve 8 nap. A fent jelzett várt változások hatásaként pedig a következő egy évben további 4 napos rövidülésre lehet számítani, ami jelentős könnyebbséget jelentene a vállalkozások cash flow-ja szempontjából.

Hozzászólások
hozzászólok keresés RSS
Hozzászólás
név:
e-mail:
 
website:
tárgy:
UBBkód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
Kerjuk irja be a kepen lathato kodot!
motor: !JoomlaComment 3.20

3.20 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Utolsó frissités ( 2011-08-31 15:34 )

Share/Bookmark
 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |