2022-01-27 09:24 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow EU, Pályázat arrow Innovációmenedzsment módszerrel növelhető a pályázási esély

Innovációmenedzsment módszerrel növelhető a pályázási esély Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
gpe \ gtr, MTI   
2011-09-09 21:14
Nemzetközi innovációmenedzsment módszer alkalmazásával növelhetik esélyeiket a következő évben a magyar vállalkozások. A kutatás-fejlesztési és innovációs pályázatok elbírálásakor ugyanis többletpontot kapnak majd az Európai Bizottság által javasolt módszertant bevezető kis-, és középvállalkozások.


Az Új Széchenyi Terv kutatás-fejlesztési és innovációs pályázatoknál 2012-től többletpontot kaphatnak majd azok a cégek, amelyek alkalmazzák az Európai Bizottság által is támogatott IMP3rove Nemzetközi Innovációs Menedzsment módszert, amely kimutatja a kis-, és középvállalkozások innovációs képességét - mondta Siba Ignác, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) Irányító Hatóság főigazgatója az MTI-nek a módszert Budapesten bemutató nemzetközi rendezvény szünetében.

A főigazgató hozzátette: terveik között szerepel, hogy a közeljövőben pályázatot írnak ki a nemzetközi összehasonlítást tükröző európai módszer alkalmazását segítő tanácsadói szolgáltatás igénybevételére.

A rendezvényen elhangzott, hogy az Európai Bizottság kezdeményezésére dolgozták ki a IMP3rove Nemzetközi Innovációs Menedzsment módszert, amely különböző mutatók alapján méri az innovációs képességet, és javaslatot tesz ennek fejlesztésére, javítására, a vállalkozás versenyképességének növelésére.

Siba Ignác szólt arról, hogy az Új Széchenyi Terv Gazdasági Operatív Programjában (GOP) a kkv-fejlesztés kiemelt helyen szerepel, és támogatják az innovációs kapacitás kiépítését, a kkv-k pénzügyi forráshoz való hozzáférését.

Sven Schade, az Európai Bizottság képviseletében elmondta, hogy felméréseik szerint a kis-, és középvállalkozások innovációs tevékenységének egyik korlátja a pénzügyi erőforrás, illetve az innovációs menedzsmentismeret hiánya. Az Európa-szerte alkalmazott IMP3rove Nemzetközi Innovációs Menedzsment ez utóbbin tud segíteni.

Az IMP3rove Nemzetközi Innovációs Menedzsment budapesti rendezvényét a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, a MAG - Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt., az olasz APRE nonprofit szervezet és az A.T. Kearney tanácsadó cég szervezte azzal a céllal, hogy lehetőséget teremtsen a módszer megismerésére.

Utolsó frissités ( 2011-09-09 21:20 )

Share/Bookmark
 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |