2022-01-27 09:49 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow EU, Pályázat arrow Új kockázatértékelési eszköz kisvállalkozásoknak

Hírek főoldal
Magyar vállalkozás
EU, Pályázat
Deviza, árfolyam
Válság
Internet
Facebook
IT
SAP
Google
Microsoft
eBay
CSR
Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
Ingyenes e-book
Vállalkozás alapítása - gyakorlati tanácsok kezdőknek

Ingyenesen letölthető e-book a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 3 vendég van az oldalon.
Új kockázatértékelési eszköz kisvállalkozásoknak Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
ebz \ guz, MTI   
2011-09-13 18:27
Uniós szintű kezdeményezésként indult el az Online Interaktív Kockázatértékelés (OiRA) elnevezésű projekt. Az innovatív eszköz rendeltetése, hogy megkönnyítse a mikro-, és kisvállalkozások munkahelyi kockázatértékelési tevékenységét. A lépésről lépésre haladó kockázatértékelési módszer segít a vállalkozásoknak, hogy beazonosítsák, értékeljék és megelőzzék a munkahelyi megbetegedéseket és baleseteket.


Elindították mikro-, és kisvállalkozások számára az Online Interaktív Kockázatértékelés (OiRA) című projektet az Isztambulban tartott XIX. Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Világkonferencián; ez az első olyan uniós szintű kezdeményezés, amelynek célja a munkahelyi kockázatértékelési tevékenység megkönnyítése - jelentette be az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség (EU-OSHA).

Az EU-OSHA által kifejlesztett innovatív eszköz a közlemény szerint Európa húszmillió mikro-, és kisvállalkozásának nyújt segítséget munkavállalóik biztonságának és egészségének javításában, a felhasználóbarát és ingyenes kockázatértékelési internetes alkalmazáson keresztül.

"A megfelelő kockázatértékelés a tapasztalatok szerint kulcsfontosságú szerepet játszik az egészséges munkahelyek megteremtésében - idézi a közlemény Jukka Takalát, az EU-OSHA igazgatóját. - Ám a kockázatértékelés kivitelezése nem könnyű, különösen azon kisvállalkozások számára, amelyek nem rendelkeznek a szükséges forrásokkal, illetve szakmai ismeretekkel a feladat hatékony végrehajtásához. A vállalkozások elsősorban a megfelelő szakértelem hiánya miatt (41 százalék) nem végzik el a felméréseket, sok esetben pedig a kockázatértékelési felmérések túl drágának vagy túl időigényesnek (38 százalék) bizonyulnak. Az OiRA keretében az EU-OSHA ingyenes online eszközt kínál e problémák leküzdésére, így hozzájárul az EU 27 tagállamában évente bekövetkező 168 ezer foglalkozási eredetű haláleset, 7 millió baleset és 20 millió munkahelyhez köthető megbetegedés számának csökkentéséhez".

Az EU-OSHA mérföldkövet jelentő projektje azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a lépésről lépésre haladó kockázatértékelési eljárás bevezetésével segítséget nyújtson a kisvállalkozások számára a munkahelyi kockázatok azonosításától és értékelésétől kezdve a megelőző intézkedésekre vonatkozó döntéshozatalon és a megfelelő intézkedések megvalósításán keresztül, egészen a folyamatos nyomon követésig és jelentésig. A kockázatértékelés kivitelezésének és adminisztrációjának célja a kisvállalkozásokra nehezedő terhek csökkentése a folyamat megkönnyítése és felgyorsítása útján, a maximális pontosság fenntartása mellett.

Az EU-OSHA uniós és nemzeti szinten is szorosan együttműködik a hatóságokkal és a társadalmi partnerekkel annak érdekében, hogy az OiRA eszközfejlesztőt a rendelkezésükre bocsáthassa. Cserébe ezek a partnerek kifejlesztik a saját ágazatspecifikus és testre szabható OiRA eszközeiket, és azokat ingyen felajánlják a kisvállalkozások számára.

A kulcsfontosságú társadalmi partnerekkel történő együttműködés vállalati szinten ösztönzi az eszköz széles körű átvételét és használatát, ami lehetővé teszi a tudás és tapasztalat megosztását, és az OiRA-közösség kialakulásához vezet. Az EU-OSHA támogatást nyújt, és teljes körű iránymutatást ad a fejlesztőknek a végső eszközhöz.

Európai uniós és tagállami szinten is (Cipruson, Belgiumban és Franciaországban) indultak OiRA projektek, amelyek különféle ágazatok (így például a fodrászat és a közlekedés) esetében vizsgálták kísérleti jelleggel az egyes projektek fejlesztési és terjesztési modelljeit. Az OiRA eszköz a holland fejlesztésű Kockázat-nyilvántartási és kockázat-értékelési (Risk Inventory & Evaluation) eszköz mintájára - a remények szerint - Európa-szerte széles körű sikert ér el. A holland online eszközt megalkotása óta (www.rie.nl) 1,6 millióan tekintették meg a weboldalon, átlagosan ötezerszer töltik le havonta, holott Hollandia területén összesen mintegy 800 ezer vállalat működik.

Az EU-OSHA működésének célja, hogy Európát olyan hellyé alakítsa, ahol biztonságosabban, egészségesebb körülmények között és hatékonyabban lehet dolgozni. Az ügynökség megbízható, kiegyensúlyozott és elfogulatlan biztonsági és egészségvédelmi információkat kutat, fejleszt és terjeszt, valamint egész Európára kiterjedő figyelemfelkeltő kampányokat szervez. Az Európai Unió által 1996-ban alapított bilbaói (Spanyolország) székhelyű ügynökség az Európai Bizottság, a tagállamok kormányai, a munkaadói és munkavállalói szervezetek képviselői, valamint az unió 27 tagállamából és azokon kívülről érkező vezető szakértők számára biztosít közös fórumot.

Utolsó frissités ( 2011-09-13 18:29 )

Share/Bookmark
 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |