2022-01-27 09:17 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Magyar vállalkozás arrow Tudományok hídja

Hírek főoldal
Magyar vállalkozás
EU, Pályázat
Deviza, árfolyam
Válság
Internet
Facebook
IT
SAP
Google
Microsoft
eBay
CSR
Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
Ingyenes e-book
Vállalkozás alapítása - gyakorlati tanácsok kezdőknek

Ingyenesen letölthető e-book a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 2 vendég van az oldalon.
Tudományok hídja Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
nfj \ krp, MTI   
2011-09-14 17:14
A mérnöki- és a természettudományok iránt szeretné felkelteni az érdeklődést az újonnan induló „Tudományok hídja” elnevezésű rendezvény. Az eseményen számos magyar kutatás-fejlesztési eredmény és innováció bemutatásra kerül. Kiváló inspirációs lehetőség a vállalkozóknak is.


Hagyományteremtő szándékkal rendezik meg idén első ízben a Tudományok hídját, amelyen a legérdekesebb magyar találmányok, innovációk, valamint a hazai kutatás-fejlesztésben élen járó vállalkozások, kutatóegyetemek mutatkoznak be.

A rendezvénynek 2011. szeptember 17., szombat délután négytől a Lánchíd és a Széchenyi tér ad otthont - tájékoztatott Bartók Marcell projektvezető.

Az esemény fővédnöke Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter, együttműködő partnerei egyebek közt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem, az Óbudai Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Kecskeméti Főiskola, a Hungarofest, a Csodák Palotája, a Magyar Földrajzi Társaság, az Informatikai Vállalkozások Szövetsége.

Az esemény fő célja, hogy izgalmas tudományos és technikai bemutatókkal, látványos természettudományos kísérletekkel és programokkal felkeltse a látogatók érdeklődését a műszaki és természettudományok iránt. "A program kiemelten fontos célja a fiatalok tudomány iránti kíváncsiságának felkeltése, akiknek a jövőben kulcsfontosságú szerepük lesz a sikeres és versenyképes Magyarország megteremtésében" - hangsúlyozta Bartók Marcell.

A Lánchíd szektorokra osztva egy-egy önálló tudományterületet mutat majd be. A programok között helyet kapnak egyebek mellett a csillagászathoz és űrkutatáshoz, az informatikához, kémiához, fizikához és az alternatív energiafelhasználáshoz kapcsolódó területek.

A kiállításon bemutatkozik számos magyar innováció, így az első magyar holdjáró, a Puli Space, a Shell Eco Marathonon szereplő alternatív hajtású versenyautók, valamint a Gömböc nevű találmány. A látogatók vaktérkép és okostelefon segítségével elkészíthetik saját csillagtérképüket, tésztahidat építhetnek, űrrepülő- és ejtőernyős pilótateszteken is részt vehetnek; lebeghetnek a jövő technikáját előrevetítő szupravezető korongon, de holdkőzeteket is vizsgálhatnak. Lesz tűzhányókitörés, és a rendezvényen kerül bemutatásra az első magyar műhold, a Masat-1 is.

A környezettudatosság is fontos szerepet kap: a látogatók alternatív hajtású járműveket és versenyautókat próbálhatnak ki, valamint elektromos áramot termelhetnek az energiabringán.

A szervezők egyéb ismeretterjesztő és kreativitást fejlesztő játékokkal, látványos természettudományos kísérletekkel is várják az érdeklődőket. Bemutatkoznak az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Verseny díjazottjai, valamint a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának legérdekesebb találmányai és innovációi is.

A Tudományok hídja internetes oldala.

Hozzászólások
hozzászólok keresés RSS
Hozzászólás
név:
e-mail:
 
website:
tárgy:
UBBkód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
Kerjuk irja be a kepen lathato kodot!
motor: !JoomlaComment 3.20

3.20 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Utolsó frissités ( 2011-09-14 17:15 )

Share/Bookmark
 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |