2022-01-27 09:06 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Internet arrow Gyakoribb az internetről származó jogi bizonyíték

Gyakoribb az internetről származó jogi bizonyíték Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Vállalkozás-online.hu   
2011-09-26 16:47
A most megkérdezett ügyvédek többsége szívesen használ internetes bizonyítékot a jogi eljárásokban. Forrásként leginkább az e-mail és a közösségi oldalak szolgálhatnak. A gond az, hogy ilyenkor a nem nyilvánosan elérhető információk a bizonyítékok.


Az Ügyvédbróker.hu nem reprezentatív online felméréséből kiderült, hogy a megkérdezett magyar ügyvédek negyede használt már fel online bizonyítékot, leggyakrabban munkaügyi és családjogi perek során. A legjellemzőbb bizonyítéktípusok az email üzenetek, a Facebook és iWiW bejegyzések - derült ki a szeptember elején készített online kutatásából.

Aki bizonyítékot keres az interneten, az talál A válaszadó ügyvédek több mint fele nyitott az online bizonyítékok felhasználása iránt, és már keresett az interneten bizonyítékot, többnyire - 88 százalékban - sikeresen. Online bizonyíték leggyakrabban a munkaügyi perek során (62 százalék), válóperben, illetve gyermek-elhelyezési perben (44-44 százalék) és személyiségi jogi perek során (38 százalék) fordul elő.

Az email üzenet buktat le leggyakrabban Az internetről származó bizonyítékok forrása leggyakrabban (87 százalék) az email üzenetek, ezt követi a két legnépszerűbb közösségi portál, a Facebook 31 százalék és az iWiW 23 százalék. Ennél kisebb gyakorisággal fordul elő a böngésző előzményeinek (18 százalék) és a társkereső oldalak (15 százalék) bizonyítékként való használata.

A közösségi portálokon a küldött üzenet szolgál bizonyítékul a leggyakrabban: az ügyvédek 46 százaléka találkozott ilyen jellegű bizonyítékkal. Szintén gyakori, egyaránt 28 százalék a közösségi oldalakon megjelenő fényképek és az üzenő falon megjelent bejegyzések bizonyítékként való felhasználásának gyakorisága.

Jellemző az óvatlanság Az Ügyvédbróker.hu felmérése rávilágított arra is, hogy az ügyfelek sokszor nagyon óvatlanok. Az ilyen esetekben nem nyilvánosan elérhető információk szolgálnak bizonyítékul. Gyakran az ellenérdekelt fél hozzáféréssel rendelkezik a postafiókhoz vagy a közösségi médiában lévő személyes profilhoz (15 százalék).

Bár a bizonyítékok többsége nyilvánosan hozzáférhető adat (82 százalék), rendre előfordul, hogy az ellenérdekelt fél az ügyfél email fiókjának, vagy közösségi profiljának feltörésével (15 százalék) jut hozzá olyan bizonyítékokhoz, amelyek befolyásolják egy-egy ügynek a kimenetelét.

Hozzászólások
hozzászólok keresés RSS
Hozzászólás
név:
e-mail:
 
website:
tárgy:
UBBkód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
Kerjuk irja be a kepen lathato kodot!
motor: !JoomlaComment 3.20

3.20 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Utolsó frissités ( 2011-09-26 16:50 )

Share/Bookmark
 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |