2021-04-13 04:51 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Internet arrow Etikusabb lehet a közösségi vásárlás

Hírek főoldal
Magyar vállalkozás
EU, Pályázat
Deviza, árfolyam
Válság
Internet
Facebook
IT
SAP
Google
Microsoft
eBay
CSR
Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
Ingyenes e-book
Vállalkozás alapítása - gyakorlati tanácsok kezdőknek

Ingyenesen letölthető e-book a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 11 vendég van az oldalon.
Etikusabb lehet a közösségi vásárlás Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Vállalkozás-online.hu   
2011-11-23 15:17
Transzparens és tisztességes működést szeretne elérni a közösségi vásárlások piacán a Bónusz Brigád. A szektor vállalkozásait etikai kódex útján kívánnák szabályozni. A kezdeményezés olyan trükköket iktatna ki, mint a felárazás.


A Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület (SzEK.org) keretén belül, a Bónusz Brigád közösségi vásárlóoldal kezdeményezte a Közösségi vásárlás tagozat megalapítását. A Szövetség és a kezdeményezéshez társult közösségi vásárló oldalak szigorú etikai kódexben fektetik le a legújabb elektronikus kereskedelmi üzleti modell szabályait. Az önszabályozás célja a tisztességes, a vásárlók és szolgáltatók érdekeit és biztonságát egyaránt szem előtt tartó piaci szabályok és normák meghatározása. A kezdeményezéshez csatlakozott a Bónusz Brigád, a citybrands.hu és a Bookline Nyrt. a liners.hu üzemeltetője.

„A Szek.org az e-kereskedelem minden területén szeretné az alapszabályában megfogalmazott feladatokat és vállalásokat teljesíteni, ezért most az e-kereskedelem egyik speciális formáját, az idei évben nagyon jelentős piaci súlyt elérő közösségi vásárlást kívánja a lehető legbiztonságosabbá tenni. Azok a piaci szereplők, akik csatlakoznak a tagozathoz, egy igen szigorú etikai kódex teljesítését vállalják, ezzel is biztosítva közösségük tagjait tisztességes üzleti magatartásukról.” - nyilatkozta Kis Ervin Egon, a szövetség elnöke.

Transzparencia, tisztességes árazás, pénzvisszafizetés A Közösségi vásárlás tagozat kezdeményezéshez csatlakozó tagok elkötelezettek abban, hogy becsületes, tisztességes és etikus módon működjenek, így kifejezetten elítélnek minden olyan közösségi vásárlóoldalt és szolgáltató partnert, aki nem ebben a szellemben folytatja tevékenységét. Erre az alapelvre épül az etikai kódex is, amelyben többek között az átláthatóság, a felárazás elleni védelem, a pénz-visszafizetési garancia szerepel, de a vásárlóoldalak nem publikus szolgáltatói feketelistát is létrehoznának.

Az etikai kódex szerint csak olyan oldal tekinthető közösségi vásárlóoldalnak, amely transzparens, vagyis folyamatosan és egyértelműen megjelenik, hogy az adott szolgáltatást, terméket hányan vásárolták meg, és biztosítják, hogy az oldalon látható eladási számok a valóságos eladásokat tükrözik, azokat nem manipulálják.

Szintén kerülendő magatartás az úgynevezett „felárazás”, amikor egy szolgáltatás vagy termék eredeti árát a közösségi vásárlóoldallal való együttműködést megelőzően felemelik, így az elérhető kedvezmény mértéke nem lesz valós.

A magas minőség biztosítása érdekében a kódex szerint a szolgáltatók ideális esetben szerződésben vállalják, a bónusszal/kuponnal érkező vásárlók minőségileg legalább olyan szintű kiszolgálást/ellátást/terméket kapnak, mint minden más vásárló, vendég, ügyfél.

Mindezek biztosítása érdekében jönne létre az a folyamatosan frissülő, nem publikus „feketelista”, amelyen a vásárlóval, vagy a közösségi vásárlóoldallal szemben etikátlanul eljáró szolgáltatók szerepelnének.

„Egy jó pár hónapos gondolkodási folyamat végére kerül most pont azzal, hogy a Szek.org keretein belül megalakulhat a közösségi vásárlás tagozat. A Bónusz Brigád piacvezetőként mindig ügyelt arra, hogy az iparág trendjeit, íratlan szabályait a vásárlók igényeihez igazítsa. Többek között ezért vezettük be elsőként a teljes pénz-visszafizetési garanciát, ami 100%-os biztosítékot nyújt a vásárlóinknak. A Szek.org tagozata ehhez hasonló módon, reményeink szerint az egész közösségi vásárlás piacát fogja szabályozni és egységes mederbe terelni, ügyfélközpontú és tiszta versenyhelyzetet kialakítani, amely minden tisztességes piaci szereplő érdeke.” - mondta el Kaprinay Zoltán a Bónusz Brigád egyik alapítója.

Hozzászólások
hozzászólok keresés RSS
Én   |84.2.159.xxx |2012-02-29 22:18:24
bruhaha, muhaha.

"teljes pénz-visszafizetési garancia", mi?

még
hányszor írják le ezt a hazugságot?

na de próbáljuk ki.
kérem vissza a
pénzemet, nem vagyok elégedett!
Hozzászólás
név:
e-mail:
 
website:
tárgy:
UBBkód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
Kerjuk irja be a kepen lathato kodot!
motor: !JoomlaComment 3.20

3.20 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Utolsó frissités ( 2011-11-23 15:26 )

Share/Bookmark
 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |