2021-01-18 21:32 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Hírek főoldal arrow Felvételi 2012: Előnyben a természettudomány

Felvételi 2012: Előnyben a természettudomány Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Vállalkozás-online.hu   
2012-01-30 17:36
Sztár szakok helyett valós piaci értéket adó oklevelet érdemes megcélozni a felvételizőknek. Az erős idegennyelv-tudás, a műszaki-, mérnöki diploma és az alapos természettudományi ismeretek jelentenek ma előnyt a piacon.


A diploma önmagában aligha jelent garanciát a sikeres elhelyezkedésre és a jó keresetre, ennek ellenére kevés figyelmet fordítanak a felvételi előtt állók a megcélzott intézményben megszerezhető oklevelek valós piaci értékére. A legáhítottabb egyetemek és főiskolák között is több olyan van, amely elvégzése után kapcsolatok nélkül szinte lehetetlen álláshoz jutni.

A hazai GDP több mint 5%-át előállító elektronikai ágazat szereplőinek összefogásával létrejött Nemzeti Elektronikai Kerekasztal (NEK) szerint erős idegennyelv-tudással, műszaki mérnöki diplomával és alapos természettudományos ismeretekkel számíthatnak leginkább biztos jövőre a felvételizők.

Angol és lehetőleg egy másik idegen nyelv alapos ismerete; mérnöki vagy természettudományos végzettség; nyitottság az újdonságra, tanulni akarás és elhivatottság - talán így lehet legtömörebben összefoglalni azokat a tulajdonságokat, amellyel egy friss diplomásra társadalmi kapcsolatok nélkül is gyors karrier és ígéretes fizetés vár.

Magyarország egyik leginkább munkaerőhiánnyal küzdő, ugyanakkor egyik legizgalmasabb és legpiacképesebb termékeit előállító ágazata, az elektronikai ipar, amelyben a járműalkatrészektől az űriparig terjedő széles terület még kedvezőtlen gazdasági körülmények között is fejlődni tudott az elmúlt években.

„Már pályaválasztásakor is érdemes figyelembe venni a munkaerőpiac várható alakulását, és nem a divat vagy a berögződések alapján dönteni. Egy kis előregondolkodással, szakszerű pályaválasztással kevesebb munkanélkülink és több sikeres fiatalunk lenne.”- fogalmazott Tóth Mónika, HR szakértő, a Personnel Leasing munkaerő-szervező ügyvezetője.

„A magyar gazdaság számára nagyon fontosak az angolul vagy németül jól beszélő mérnökök. De a piacon nem csak a mérnök, hanem általában a természettudományos végzettség és a megbízható nyelvtudás is hiánycikk.” - mutatott rá Beskid Vilmos, az Ericsson Magyarország HW fejlesztési részlegének vezetője, a NEK tagja.

„A hazai elektronikai ipar erős lábakon áll, és hosszú távon számít a tehetséges, elhivatott pályakezdőkre, friss diplomásokra. A fiataloknak ez az ágazat jó megélhetést képes biztosítani Magyarországon.” - hangsúlyozta Gacsal József, az IVSZ alelnöke, az Intel Hungary üzletfejlesztési igazgatója.

A szülőknek a 10. évfolyamos gyermek fakultáció választására érdemes kiemelt figyelmet fordítaniuk, mert a legtöbbször ekkor dől el, ki milyen irányban halad tovább. A Nemzeti Elektronikai Kerekasztal arra biztatja a felvételi előtt állókat, hogy elsősorban természettudományos, leginkább mérnöki pályát válasszanak, és közben ne feledkezzenek meg a használható nyelvtudás elsajátításáról sem.

Hozzászólások
hozzászólok keresés RSS
Hozzászólás
név:
e-mail:
 
website:
tárgy:
UBBkód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
Kerjuk irja be a kepen lathato kodot!
motor: !JoomlaComment 3.20

3.20 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Utolsó frissités ( 2012-01-30 17:36 )

Share/Bookmark
 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |