2022-05-29 04:41 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Hírek arrow Kik használják a jogi adatbázisokat?

Tematikus hírek
Hírek főoldal
Magyar vállalkozás
EU, Pályázat
Deviza, árfolyam
Válság
Internet
Facebook
IT
SAP
Google
Microsoft
eBay
CSR
Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Szolgáltatások
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
Aktuális
Ingyenes e-book
Vállalkozás alapítása - gyakorlati tanácsok kezdőknek

Ingyenesen letölthető e-book a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 1 vendég van az oldalon.
Kik használják a jogi adatbázisokat? Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Vállalkozás-online.hu   
2012-02-08 17:48
A mindennapi munkához nem csak a jogászok használják a jogi adatbázisokat: az adó, a számvitel és a pénzügy mellett a műszaki szakmai is aktív felhasználó. A többség az interneten keres a jogszabályok után.


A jogi végzettséggel nem rendelkezők számára is hasznosak a jogi adatbázisok - derül ki a CompLex Kiadó felméréséből. A kutatás kiderítette, hogy az adótanácsadás, könyvelés és pénzügy területén dolgozók mellett a többi között az IT, a környezetvédelmi, valamint a műszaki területen foglalkoztatottak szintén aktív felhasználói a jogi adatbázisoknak. A megkérdezettek több mint ötven százaléka pedig az internetről is tájékozódik egy-egy jogszabályváltozásról.

Ügyfelei körében végzett felmérést a CompLex Kiadó 2011. végén, amelynek célja a jogi adatbázis felhasználók szokásainak, elégedettségüknek és igényeiknek felmérése volt.

Azt, hogy a jogász végzettséggel nem rendelkezők számára ugyanolyan fontos, hogy ismerjék a magyarországi jogszabályváltozásokat, mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy a megkérdezettek közel fele nem rendelkezik jogi végzettséggel. A válaszadók az első helyen álló jogi területen kívül elsősorban hatósági ügyekkel, könyveléssel, adótanácsadással, gazdasági ügyekkel, számvitellel, könyvvizsgálattal foglalkoznak, de ugyanúgy megtalálhatók közöttük az IT, környezetvédelem, oktatási terület, munkaügyek, a műszaki terület és HR képviselői egyaránt.

A kérdőívből arra is fény derült, hogy a válaszadók több mint fele használja az internetet, a jogszabályokról való tájékozódást illetően.

Ahogyan a válaszadók visszajelzései mutatják, az internet tehát elengedhetetlen a mindennapi irodai munkához. Az internetes tájékozódást segíti a Kiadó által működtetett http://net.jogtar.hu oldal, amely minden, Magyarországon adott napon hatályos jogszabályt tartalmaz. A honlap ingyenes, felhasználóbarát felülete mindenki számára elérhető, így azok is naprakészek lehetnek a magyar jogszabályok világában, akiknek nem áll rendelkezésére fizetett jogi adatbázis.

Az adatbázis számos keresési módot kínál a felhasználóknak: rövidítések segítik megtalálni a leggyakrabban használt jogszabályokat, valamint a joganyag évének, számának és típusának megadásával egy adott jogszabály érhető el. Az adatbázis lehetővé teszi a hatályos jogszabályok szövegében vagy címében való szabadszavas keresést. A hatályos jogszabályokban történő eligazodást lábjegyzetek segítik.

Hozzászólások
hozzászólok keresés RSS
Hozzászólás
név:
e-mail:
 
website:
tárgy:
UBBkód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
Kerjuk irja be a kepen lathato kodot!
motor: !JoomlaComment 3.20

3.20 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Utolsó frissités ( 2012-02-08 17:49 )

Share/Bookmark
 
< Előző   Következő >
Kapcsolódó témák


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés
Bejelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Interjú
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálóA kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
dr. Klausmann Kornél - Illúzió az ingyenes cégalapításAz ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |