2021-04-13 04:29 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Magyar vállalkozás arrow Egy fecske is csinálhat nyarat - Startup Underground 2012

Egy fecske is csinálhat nyarat - Startup Underground 2012 Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Vállalkozás-online.hu   
2012-02-14 15:08
Az immáron ötödik Startup Underground 2012. március 8-án lesz a Corvin Moziban. A mára leginkább csak a nevében underground rendezvény idén a nemzetközi siker lehetőségeit tárgyalja. Nagy esélynek ígérkezik, hogy a résztvevők a Singularity University regionális versenyébe is benevezhetnek.


A hazai startup-ok már nem csak a megszokott hazai tőkebefektetők előtt versengenek majd a rendezvényen, hanem idén először a Singularity University (SU) regionális versenyébe is benevezhetnek, ahol akár a világhírüket is megalapozhatják.

A Singularity University-t (SU) 2009-ben alapította a NASA és a Google. Az egyetem missziója olyan vállalatok spin off-jának támogatása, amelyek képesek a világ legnagyobb problémáinak megoldására technológiai innovációk felhasználása által. A verseny regionális, május 4-i nyertese 30 ezer dollár értékű ösztöndíjban részesül, és részt vehet az Egyetem 10 hetes nyári képzésén a NASA Kutató Központban. A budapesti verseny lesz az első ilyen megmérettetés a közép-kelet európai régióban. A versenyre már lehet jelentkezni a SUU weboldalán keresztül.

„Az innováció támogató társadalmi környezetet igényel, ami Magyarországon nincs meg. Missziónknak érezzük, hogy ezen változtassunk. A Singularity University ösztöndíja lehetőséget ad arra, hogy a régióból az az egy fő nyertes, első fecskeként visszatérve nyarat csináljon, hiszen terjeszteni fogja azt a hozzáállást és kultúrát, ami az innovációt segíteni tudja.” - ismertette stratégiáját az SU képviselője a Vállalkozás Online-nak.

A hazai startup világ résztvevői által szervezett konferencia, a SUU’12, idén is a legfontosabb kérdésekre keresi a válaszokat: az elindulástól, a tőkebevonásig, az ötlettől, a nemzetközi karrierig számos témában tartogat érdekességeket a téma iránt érdeklődőknek. A rendezvényt idén G. Noel, az Európai Befektető Egyesület (EVCA) elnöke nyitja meg: „Startup-ok a globális gazdasági fejlődésért” című előadásával.

A befektetői és startup kerek asztalok mellett - a témához kapcsolódóan - a szervezők komoly változásokat terveznek a programban, és a már hagyományos tavaszi szezonnyitó rendezvényen a hazai startup versengés, a hazai siker történetek bemutatkozása mellett egy nemzetközi konferencia panel és egy újszerű verseny is beépült a programba.

A SUU’12 természetesen idén is teret ad a kapcsolatépítésre, a startup vállalkozók a rendezvényen a legfontosabb hazai tőkebefektetőkkel, szakértőkkel és tanácsadókkal is találkozhatnak, partnereket, ügyfeleket, akár befektetőt találhatnak. A rendezvényt záró állófogadás és borkóstoló oldott körülményeket teremt majd a verseny eredményeinek megvitatására, üzleti kapcsolatépítésre, a jövő sikeres startup vállalkozásainak megszületéséhez.

„A kezdeti bővebb szervezői csapat mára lemorzsolódott, a többiek eltűntek, hiszen mindenkinek meg van a saját elfoglaltsága. A SUU 2008-ban lelkesedésből indult, tapasztalt meetup szervezőkkel, de sokszor éreztük veszélyben a rendezvény költségvetését, ezért inkább úgy döntöttünk, hogy fizetőssé tesszük. Ezzel szűrni tudjuk a közönséget, hogy ne bukjunk nagyot, hiszen az ingyenesen regisztrálók közül sokan nem jöttek el.” mondta el a Vállalkozás Online-nak Miskolczy Csaba főszervező.

2011-ben körülbelül 350 fő vett részt a konferencián, idén 500 résztvevőre számítanak a szervezők.

Hozzászólások
hozzászólok keresés RSS
Hozzászólás
név:
e-mail:
 
website:
tárgy:
UBBkód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
Kerjuk irja be a kepen lathato kodot!
motor: !JoomlaComment 3.20

3.20 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Utolsó frissités ( 2012-02-29 17:59 )

Share/Bookmark
 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |