2021-02-25 12:20 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Hírek főoldal arrow Adatközpont fogalomtár készült

Hírek főoldal
Magyar vállalkozás
EU, Pályázat
Deviza, árfolyam
Válság
Internet
Facebook
IT
SAP
Google
Microsoft
eBay
CSR
Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
Ingyenes e-book
Vállalkozás alapítása - gyakorlati tanácsok kezdőknek

Ingyenesen letölthető e-book a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 26 vendég van az oldalon.
Adatközpont fogalomtár készült Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Vállalkozás-online.hu   
2012-02-28 17:48
Az információs és kommunikációs technológia szektorban az adatközponti szolgáltatások jól elkülöníthető tevékenységi kört alkotnak. A növekvő jelentőségű szegmens most új fogalomtárat kapott, amely széleskörűen tárgyalja a szakma definícióit. Létrehozói referenciadokumentumnak szánják.


Iparági fogalomtárat készített az IVSZ Adatközpont munkacsoportja. A gyűjtemény az adatközpont fogalmától a felhő alapú szolgáltatások magyarázatáig foglalja össze és teszi egyértelművé az iparágban használt terminológiát. Az „Adatközpont fogalomtár” tudásbázis és munkaeszköz minden piaci szereplő számára.

2010-ben alakult meg az IVSZ Adatközpont munkacsoportja, amely egyrészt az adatközpontok, szervertermek, szerverszobák építésével foglalkozó, valamint a kész infrastruktúrát biztosító, úgynevezett kolokációs és hoszting szolgáltatásokat nyújtó vállalatokat fogja össze.

Az adatközponti szolgáltatások az IKT-szektorban egy önálló, jól elkülöníthető tevékenységi kört alkotnak. A szegmens jelentősége egyre nő, többek között annak is köszönhetően, hogy az információk elérésére egyre inkább a mobil eszközöket használják, így az adatközpontok válnak az információk tárolásának bázisává. Az adatközponti szolgáltatásokkal foglalkozó cégek árbevétele Magyarországon évi 10-12 milliárd forintra tehető.

Az IVSZ Adatközpont munkacsoportjának jelenleg mintegy húsz cég a tagja. A munkacsoport első közös tevékenysége az iparági fogalomtár létrehozása volt. Olyan gyakran, de eddig nem egyértelműen használt fogalmak gyűjteménye, amely a nemzetközi szinten is elfogadott terminológiával és szabványokkal összhangban született meg.

A fogalomtárral a munkacsoport egy olyan referenciadokumentumot hozott létre, amely tudásbázis, háttértár és munkaeszköz minden piaci szereplő számára, aki adatközpontokkal és azok szolgáltatásaival kapcsolatba kerül.

„Az Adatközpont fogalomtárral az iparág meghatározó szereplői által fémjelzett, szakmai konszenzuson alapuló anyag született meg. A piac minden szereplője, a megrendelők és szállítók munkáját is segíti azzal, hogy nincs szükség minden egyes ajánlatadás, szerződéskötés során a fogalmi keretrendszer tisztázására. Elegendő a fogalomtárra hivatkozni. Ugyancsak hasznos szolgálatot tehet a pályázatok, tenderek kiírása és értékelése során az egységes fogalomkör használata” - mondta el Szabó Gábor, az IVSZ Adatközpont munkacsoport vezetője, a Dataplex ügyvezető igazgatója.

Szabó Gábor az IVSZ Adatközpont munkacsoport idei fontos feladataként említette többek között a közös fellépést az energiapolitika alakításában, tekintettel arra, hogy az adatközpontok meghatározó költségeleme a villamos energia. Emellett az egységes álláspontok kialakításán is továbbdolgoznak olyan, az iparág számára fontos kérdésekben, mint az adatközpontok áramellátási kérdései, oltórendszerei, vagy kábelezési megoldásai, melyekről szakmai dokumentumok, White Paper-ek kiadását tervezik.

Utolsó frissités ( 2012-02-28 17:51 )

Share/Bookmark
 
Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |