2021-04-13 04:20 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow EU, Pályázat arrow K+F+I támogatás: 75 milliárd forint 2012-ben

Hírek főoldal
Magyar vállalkozás
EU, Pályázat
Deviza, árfolyam
Válság
Internet
Facebook
IT
SAP
Google
Microsoft
eBay
CSR
Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
Ingyenes e-book
Vállalkozás alapítása - gyakorlati tanácsok kezdőknek

Ingyenesen letölthető e-book a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 16 vendég van az oldalon.
K+F+I támogatás: 75 milliárd forint 2012-ben Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
gpe \ gkv, MTI   
2012-02-28 18:24
A magyar kutatás-fejlesztés és innováció (K+F+I) 2012-ben mintegy 75 milliárd forint pályázati támogatásra számíthat. A keretösszeg nemzeti és európai uniós strukturális forrásokból áll össze. A pályázatok egy részét már kiírták, illetve várható, hogy március közepéig, illetve június végéig a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség újabbakat fog meghirdetni.


A Joint Venture Szövetség (JVSZ) "Innováció 2012-ben" című bilaterális kamarákkal közösen szervezett rendezvényén az államtitkár aláhúzta: a pályázatok egy része már futó kiírás, és várható, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség újabb lehetőségeket jelentet meg március közepéig, illetve június végéig.

Cséfalvay Zoltán hangsúlyozta: a korábbi évekből áthúzódó jelentős kötelezettségvállalás miatt 2010 nyara óta először nyílik lehetőség arra, hogy az innovációs alapból pályázati kiírás jelenjen meg hazai K+F+I támogatásra.

Az államtitkár elmondta, hogy 5,5 milliárd forintot olyan nemzetközi K+F programokra szánnak az idén, amely lehetőséget ad a felkészülésre az Európai Unió 2014 utáni Horizon 2020 nevet viselő kutatási keretprogramjában való eredményes részvételre. A kutatás-fejlesztési projektek és vállalatok támogatására 28,3 milliárdos, vállalati technológia fejlesztésre 23,3 milliárd forintos, cégek, egyetemek, kutatóintézetek együttműködésére 17,5 milliárd forintos keret áll rendelkezésre - tette hozzá.

Az NGM adatai szerint a 74,6 milliárd forint vállalati kutatás-fejlesztési-innovációs pályázati keretből 38,6 milliárd forint az Európai Unió strukturális alapjából, 36 milliárd forint a Kutatási, Tudományos és Innovációs Alapból származik.

A konferencián Cséfalvay Zoltán értékelte a nemzetközi innovációs folyamatot, és úgy vélekedett, hogy az Európai Unióban jobban ki kellene használni a közösség belső piaca adta előnyöket.

Az államtitkár kifejtette: a magyar vállalkozásoknak fel kell készülniük arra, hogy minél több forrást tudjanak megszerezni az Európai Unió kutatás-fejlesztési keretprogramjából 2014 után, amikor is 80 milliárd euró áll majd rendelkezésre, a 2013-ban záruló 53 milliárd euróval szemben.

Cséfalvay Zoltán szerint a magyar vállalkozások az ország gazdasági súlyának megfelelően részesedtek eddig az Európai Unió 2007-2013. évi VII. kutatás-fejlesztési keretprogramjából, a lehetőségek döntő részét továbbra is a régi tagország használják fel.

A kohéziós pénzek egy részének felfüggesztésére vonatkozó kérdésre válaszolva Cséfalvay Zoltán megismételte korábbi kijelentését: kizárt, hogy Magyarország ne jusson hozzá a kohéziós alap forrásához.

Az innovációs alappal kapcsolatos kérdésre válaszolva az NGM államtitkára elmondta: a korábbi kormányok soha sem tették hozzá teljes körűen az állami befizetést az alaphoz, 2006-ban és 2007-ben 440 millió euró hitelt vettek fel erre a célra. A kormányváltáskor jelentős összeget tett ki az alap következő évekre szóló kötelezettségvállalása, és ezeket a forrásokat sem megfelelően használták fel - jegyezte meg.

A mostani szabályok alapján a cégek innovációs járulék befizetései zárttá teszik az innovációs alapot, és pályázati úton juthatnak a cégek kutatás-fejlesztési forráshoz - hangsúlyozta az államtitkár.

A konferencián Szabó Gábor, a Magyar Innovációs Szövetség elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy hiába növekedne a kutatás-fejlesztési forrás, ha nem lesz meg a szükséges humán infrastruktúra, nem lesznek kutató-helyek, kutatók.

Chikán Attila, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára, a Versenyképességi Központ igazgatója azt hangsúlyozta, hogy a versenyképesség alapja az innováció, és szerinte olyan innovációs stratégiára lenne szükség, amely intézményi változást is hoz, és illeszkedik a gazdaságpolitikába.

Cséfalvay Zoltán államtitkár a konferenciáról távozva újságírói kérdésre elmondta: minden fél érdekelt abban, hogy gyorsan létrejöjjön Magyarország, az IMF és az Európai Unió közötti megállapodás. Hozzátette: Magyarország a három szabályszegési eljárás keretében elküldte a válaszait az Európai Bizottságnak, és várják a választ. Bízik abban, hogy a magyar kormány válasza nyugvópontra viszi az ügyet, és után ki lehet tűzni a tárgyalások megkezdésének időpontját.

Utolsó frissités ( 2012-02-28 18:24 )

Share/Bookmark
 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |