2022-01-27 10:37 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Vállalkozás indítása arrow Egy vállalkozás indításának igazi oka

Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
E-tanulmány - Hogyan vezessünk könyvelő irodát?
Hogyan vezessünk könyvelő irodát?

Ingyenesen letölthető e-tanulmány a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 4 vendég van az oldalon.
Egy vállalkozás indításának igazi oka Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Vállalkozás-online.hu   
2012-03-02 13:57
Az alkalmazásban dolgozók többsége irigyen tekint az önfoglalkoztatókra, mert úgy hiszik, hogy saját vállalkozást működtetni sokkal jövedelmezőbb. Persze: „a szomszéd fűje mindig zöldebb”. Jóllehet a kenyérkereset minden bizonnyal az egyik legfontosabb ok a vállalkozás indításhoz, a vállalkozók többségének egyedi és személyes oka is van, hogy az önfoglalkoztatói létet választotta.


A véletlenül felmerülő lehetőségekre támaszkodva többen hobbiként kezdenek vállalkozni, míg mások a munkájuk mellett, mintegy félállásban üzletelnek. Mindkét esetben közös, hogy a vállalkozó valójában a rendszeres munkájából származó jövedelmére támaszkodik.

Ne feledjük, hogy a könyörtelen valóság ugyanakkor az, hogy nem lehet mindenki sikeres a vállalkozói szférában. Mielőtt Ön is belevágna a saját vállalkozásába, fontos pontosan meghatározni, hogy mit is szeretne vele elérni. Ugyanígy lényeges, hogy felbecsülje a vállalkozói irányultságát, és eldöntse, vajon tényleg a legjobb választás-e, ha saját vállalkozásba fog. De a legfontosabb, hogy ne veszítse szem elől az alábbiakat:

A vállalkozásokat - legyenek bár nagyok vagy egészen kicsi, mikro méretűek - azért alapítják, hogy profitot termeljen a tulajdonosainak. A tulajdonosok - nagy cégeknél jellemzően a részvényesek, kis cégeknél az úgynevezett személyes közreműködők - ezt a megtermelt profitot felhasználják a saját maguk, és azon személyek érdekében, akikért közvetlenül vagy közvetve felelősek. Egy vállalkozás elsődleges létjogosultsága tehát az, hogy biztosítsa saját tulajdonosainak létfenntartását.

Persze mindenkinek számos eltérő indoka lehet arra, hogy miért választotta az önfoglalkoztató életmódot, hogy miért van vállalkozása, vagy miért tervezi, hogy vállalkozást indít. Vannak, akik elvesztették az állásukat egy létszámleépítés, újraszervezés vagy egy felvásárlás miatt, és ilyen helyzetben a vállalkozás tűnt a legjobb jövedelemszerző lehetőségnek. Vannak, akiket korlátoz, börtönbe zár az alkalmazotti lét, mert úgy érzik, csak elfecsérlik az életüket. Egyesek nagyobb függetlenségre, magasabb jövedelemre vágynak.

Bármilyen személyes ürügyet is említsen valaki a vállalkozásra, az alapvető ok mindig ugyan az: egy kisvállalkozás eredendően azért jön létre, hogy eltartsa a tulajdonosait - hangozzon ez bármennyire is kapitalistán. A többi már csak hab a tortán.

Utolsó frissités ( 2012-03-02 14:11 )

Share/Bookmark
 
Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |