2021-03-07 06:17 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow CSR arrow Környezetbarátabb KKV-k

Környezetbarátabb KKV-k Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
kvb \ guz, MTI   
2012-03-27 21:44
Az Európai Bizottság felmérést folytatott az Európai Unióban működő kis- és középvállalatok (KKV) környezetbarát jellegéről. Az eredményeket 2012. március 27-én publikálták Eurobarométer néven, amely szerint javulás tapasztalható, ám sok a kiaknázatlan lehetőség is. A haladást leginkább a bürokrácia akadályozza.


Az Eurobarométer felmérés Brüsszelben közzétett eredményei szerint a szektor cégeinek kevesebb mint egynegyede használja ki például az egységes uniós belső piac által kínált előnyöket környezetbarát termékek vagy szolgáltatások területén. A jelentés megállapítja: ennek útjában a bürokráciát tekintik az egyik legfőbb akadálynak: a KKV-k 20 százaléka szerint könnyebb lenne zöld beruházásokat végrehajtani, ha a tagállamok közötti adminisztratív és jogi eljárások egyszerűbbek lennének.

A környezetbarát termékeket vagy szolgáltatásokat értékesítő kisvállalatok közül ötből három folytat gazdasági tevékenységet ezen a piacon - több mint három éve. Ez az arány nagyobb, mint az egyesült államokbeli 52 százalék.

A jelentés azt is megállapította, hogy "az Európai Unióban a kis- és középvállalkozások 37 százalékának van már környezetbarát állásban dolgozó legalább egy teljes- vagy részmunkaidős munkavállalója". A környezetbarát munkahelyeket ugyanakkor továbbra is elsősorban a nagyvállalatok és nem a KKV-k hozzák létre. Becslések szerint a kisvállalkozói szektorban az elkövetkező két évben a környezetbarát munkahelyek száma 35 százalékkal fog bővülni.

Jelentést tett közzé a kis- és középvállalatokról kedden az Európai Számvevőszék is. Ez elsősorban az Európai Regionális Fejlesztési Alappal (ERFA) foglalkozott, és egyebek között azt állapította meg: a kis- és középvállalkozások számára nyújtott pénzügyi konstrukciók eredményességét és hatékonyságát gátolta, hogy az alap szabályozási kerete "nem volt megfelelő az alkalmazott különböző típusú pénzügyi konstrukciókat illetően".

"A támogatások igen gyakran késve jutottak el a kedvezményezett KKV-khOz, a támogatott intézkedéseknek pedig kevés magánberuházást sikerült magukhoz vonzaniuk. Ha egyáltalán készültek elemzések a KKV-k finanszírozási hiányáról, azok igen hiányosak voltak. Ráadásul az igénybe vett pénzügyi közvetítők bizonyos esetekben indokolatlan irányítási költségeket terheltek a kedvezményezett KKV-kra" - áll a jelentés eredményeit összegző sajtóközleményben.

Megállapításai nyomán a számvevőszék ajánlásokat is megfogalmazott az Európai Bizottságnak a rendszer hatékonyabbá tétele érdekében.

Hozzászólások
hozzászólok keresés RSS
Hozzászólás
név:
e-mail:
 
website:
tárgy:
UBBkód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
Kerjuk irja be a kepen lathato kodot!
motor: !JoomlaComment 3.20

3.20 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Utolsó frissités ( 2012-04-01 21:48 )

Share/Bookmark
 
Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |