2021-03-01 01:40 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Google arrow Új szolgáltatást indít a Google

Új szolgáltatást indít a Google Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Netpreneur.hu   
2005-04-22 00:00
A Google reményei szerint a szolgáltatás olyan értékessé válik majd az emberek számára, hogy még gyakrabban fogják használni keresőmotorjukat, mint ahogyan azt jelenleg teszik – több lehetőséget nyújtva ezáltal a vállalatnak a szöveg alapú hirdetések elhelyezésében és profitja növelésében.
 


A Google vállalat egy új szolgáltatás bevezetésével kísérletezik, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy minden egyes korábbi keresésük kulcsszavát és annak eredményét összegyűjtsék. Ez mintegy kémlelőlyukként működik a számítógépünkre nézve, ami akár hasznos és veszélyes is lehet.

 
A szolgáltatás – melyet csak regisztrált felhasználók élvezhetik – jelenleg az angol nyelvű honlapról érhető el a „My Search History” címszó alatt, melyet a cég szerdán tett közzé a Google Labs honlapján. Természetesen a már korábban valamely Google szolgáltatásnál regisztrált látogatók a régi felhasználónévvel és jelszóval beléphetnek.

 
Amikor belépünk, részletes ismertetést kaphatunk korábbi keresési tevékenységünkről, de lehetőségünk van ugyanakkor szüneteltetni is az igénybe vett szolgáltatást a „pause” gomb megnyomásával.

 
A jobb oldali sávban egy naptárt találunk, ami a keresések napi bontásában segíthet nekünk. Az ismertető szerint az újabb kereséseinkkor a program figyelembe veszi a már korábban kért keresések eredményét is.

 
„Véleményünk szerint azzal, hogy a felhasználók számára láthatóvá tesszük korábbi kereséseik eredményét a Google rendszerében, értéket tudunk közvetíteni.” – állítja Marissa Mayer a cég egyik vezetője.

 
Ám a személyes adatok védelmével foglalkozó szakemberek a szolgáltatás veszélyeire figyelmeztetnek: a tolvajok és egyéb rosszindulatú támadók (vagy akár a kormányok) megszerezhetik a felhasználók keresési előzményeit tartalmazó adatbázisokat. Egyesek szerint a szolgáltatás egy különösen rossz ötlet volt, és inkább a feljegyzések egyéb, magán jellegű és kockázatmentesebb formáit tanácsolják.

 
A mára óriássá nőtt Google cég szerint kellőképp gondoskodtak az adatok védelméről, ugyanakkor hozzáteszik, hogy aki fél, az inkább ne is használja a szolgáltatást. „Szolgáltatásunkat nem azok számára indítottuk, akik félnek az olyan oldalaktól, melyeken regisztrálniuk kell magukat.” hívja fel a figyelmünket Mayer. „Ahhoz, hogy a szolgáltatást igénybe vehesse valaki, igen jó egészséggel rendelkező számítógépe kell legyen”.

 
A szóban forgó szolgáltatást egyébként más szolgáltatóknál is megtalálhatjuk (Yahoo, Ask Jeeves, A9.com), igaz egy kissé korlátozottabb formában. A Google programjának fontos jellemzője, hogy a számítógépünk merevlemezén végez keresést, illetve készít róla pillanatfelvételt. A rivális szolgáltatóitól különbözve a Google azonban mélyebbre képes ásni.

 
A felhasználó saját döntése alapján bármikor törölheti is a korábbi keresésekről tárolt információkat.

 
Mivel a szolgáltatás csak regisztrált felhasználók számára elérhető, a Google cégnek ez segíthet a fogyasztóik jobb megértésében, akik immáron saját igényüknek megfelelően alakíthatják találataikat. Szakértők állítása szerint ugyanakkor az átlag felhasználóknak nem igazán fontos ez a többlet, és sokan felteszik majd a kérdést: miért is adjam meg adataimat a Google-nek?
Hozzászólások
hozzászólok keresés RSS
Hozzászólás
név:
e-mail:
 
website:
tárgy:
UBBkód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
Kerjuk irja be a kepen lathato kodot!
motor: !JoomlaComment 3.20

3.20 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |