2022-01-27 10:03 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Magyar vállalkozás arrow Versenyelőnyünk lehetne a kutatás-fejlesztés-innováció

Hírek főoldal
Magyar vállalkozás
EU, Pályázat
Deviza, árfolyam
Válság
Internet
Facebook
IT
SAP
Google
Microsoft
eBay
CSR
Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
Ingyenes e-book
Vállalkozás alapítása - gyakorlati tanácsok kezdőknek

Ingyenesen letölthető e-book a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 1 vendég van az oldalon.
Versenyelőnyünk lehetne a kutatás-fejlesztés-innováció Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
gpe \ gjé, MTI   
2012-03-20 16:19
A globális versenyben a magyar vállalkozásoknak a kutatás-fejlesztés-innováció (K+F+I) és magas hozzáadott értékű munkahelyek jelenthetnek lehetőséget. Ehhez befektetőbarát, alacsonyabb direkt tevékenységi költséget biztosító adóstratégiára, és egyszerűbb pályázati rendszerre lenne szüksége az országnak.


A kutatás-fejlesztés-innováció alapvetően meghatározza az ország versenyképességét - hangsúlyozta Havas István, a Magyarországon működő Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) elnöke a kedden tartott sajtótájékoztatón, Budapesten.

Négy fontos területen negyvenhét javaslatot fogalmaztak meg, amelyeket eljuttattak a döntéshozókhoz. Havas István elnök Magyarország számára különleges lehetőségnek nevezte, hogy a globális versenyben újra felépítse a kutatás-fejlesztés-innovációs kapacitását, és magas hozzáadott értéket képviselő munkahelyeket hozzon létre. Javaslataik figyelembe vételével, a vállalati szektor erőteljesebb bevonásával Magyarországon meg lehetne duplázni a kutatás-fejlesztési ráfordításokat - emelete ki az elnök.

Reich Lajos, az AmCham innovációs munkacsoportjának elnöke kiemelte: javaslataikat már sikeresen bizonyított nemzetközi példákat figyelembe véve fogalmazták meg. Ezek alapján, hosszú távon befektetőbarát, a közvetlen működési költséget csökkentő adóstratégia kialakítását javasolják a K+F+I versenyképessége érdekében regionális és nemzetközi szinten. Fontosnak tartják a pályázati rendszer egyszerűsítését, a kiszámítható és rugalmas intézkedések meghozatalát a fiatal innovatív vállalkozások számára, a megfelelő szakember utánpótlást.

Márkus Csaba, a Deloitte adótanácsadója arra hívta fel a figyelmet, hogy a globális verseny egyre erősebb a K+F+I munkahelyekért. Fontos lenne a cégek számára a kutatás-fejlesztés-innováció kedvezmények biztosítása, és a K+F+I költségek visszatérítése. A szakszakember szerint a magyar gyógyszeripar területén ösztönző K+F+I kedvezményt kellene biztosítani, és rámutatott arra is, hogy az adórendszeren belül a K+F+I fogalmát egyértelművé kell tenni. Ezt segítheti az kutatás-fejlesztés-innováció projektek minősítésének bevezetése. A szakember nem tartotta célszerűnek a K+F+I projektek esetében az árbevételre és a létszámelvárásra vonatkozó feltételeket alkalmazását a termelő beruházások mintájára.

Budai Judit, a Szecskay Ügyvédi Iroda partnere kiemelte a megfelelő jogvédelem fontosságát, illetve a végső szabadalom megszerzéséhez szükséges idő korábbi 6-8 évről 2 évre történő csökkentését.

Vincze Gábor, a Microsoft Econ ügyvezetője elmondta: Magyarország elemi érdeke, hogy a hazai kis- és középvállalkozások be tudjanak kapcsolódni a nemzetközi kutatás-fejlesztési hálózatok munkájába. Kiemelte javaslataik közül a szoftverfejlesztés jelentőségét, valamint a fiatalok cégalapítását könnyítő bevált nemzetközi modellek átvételét.

Benkő Vilmos, az AmCham igazgató tanácsának tagja hangsúlyozta: a kormánynak lehetővé kellene tennie, hogy a szakképzési hozzájárulást a cégek szabadon felhasználhassák céljaik elérésére, és támogatni kellene a kreatív, problémamegoldó tudást, valamint az oktatásügy és az ipar jobb együttműködését.

Hozzászólások
hozzászólok keresés RSS
Hozzászólás
név:
e-mail:
 
website:
tárgy:
UBBkód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
Kerjuk irja be a kepen lathato kodot!
motor: !JoomlaComment 3.20

3.20 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Utolsó frissités ( 2012-04-02 11:19 )

Share/Bookmark
 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |