2022-01-27 09:10 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Válság arrow Az emberek 82%-a hónapról hónapra él

Hírek főoldal
Magyar vállalkozás
EU, Pályázat
Deviza, árfolyam
Válság
Internet
Facebook
IT
SAP
Google
Microsoft
eBay
CSR
Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
Ingyenes e-book
Vállalkozás alapítása - gyakorlati tanácsok kezdőknek

Ingyenesen letölthető e-book a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 1 vendég van az oldalon.
Az emberek 82%-a hónapról hónapra él Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Vállalkozás-online.hu   
2012-04-06 11:47
Amikor a válság hatására megnövekedett a mindennapi kockázat, nagyon érdemes odafigyelnünk, hogy mire is költünk. A személyes pénzügyi gondok igen nyomasztóak lehetnek. Egy online házi költségvetés programmal bárhonnan elérhető információkhoz juthatunk a pénzügyeink állásáról.


Szinte mindenkivel előfordult már, hogy nem tudta megmondani, tegnap mire költötte el pénzét, holott úgy emlékszik, semmit sem vásárolt. Üres a pénztárcánk, hónap vége előtt elfogy a fizetésünk és nem tudjuk megmondani pontosan mire ment el a pénzünk, pedig semmi látszata annak, hogy vettünk volna valamit. Bosszantó érzés, főképp akkor, ha fizetésünk éppen elég a kiadásaink fedezésére, netán a hó végén még kölcsön is kell kérnünk.

A személyes pénzügyi probléma rettenetes és nyomasztó. Nem tudjuk, hogy mit tegyünk, kihez, hova fordulhatunk segítségért. Még rosszabb, hogy ez a probléma nagyon kínos tud lenni. Úgy érezhetjük, ha beszélünk róla, akkor a saját életképtelenségünket bizonyítjuk, ezért inkább palástoljuk, nem akarjuk megbeszélni a barátokkal, a családdal, így sokszor magunkra maradunk a problémánkkal.

A GfK Hungária nemrég megjelent megtakarításokról szóló kutatása szerint a lakosság 82%-ának nincs megtakarítása, tartaléka, ami azt jelenti, hogy fizetésről fizetésre kénytelen élni, boldogulni. A devizahitel és a gazdasági válság következményei miatt sokan kerültek nehéz helyzetbe. A probléma nagy, és a személyes pénzügyekkel kapcsolatban a hazai felelős szervezetek sajnos csak az utóbbi másfél évben kezdték el az ismeretterjesztő munkát, amikor már az emberek többsége bajba került.

Csekély számban található a személyes pénzügyeink kezelését segítő eszköz, segédlet, továbbá független, nem a pénzügyi vállalkozások értékesítési üzeneteit közvetítő információforrás. Szerencsére ma már akad néhány kezdeményezés, ilyen például a www.penzmenedzser.hu internetes oldal, amely egyrészt egy ingyenes online házi költségvetést kezelő program, másrészt független információforrásként segít a családi gazdálkodás újragondolásában, személyes pénzügyekkel kapcsolatos tájékozódásban.

Ha egy költségvetés programban rendszeresen feljegyezzük kiadásainkat, amely kategóriánként összesíti azt havi és éves szinten, nemcsak tudni fogjuk, hogy mire költöttük el fizetésünket, hanem bizonyára sokként fog érni bennünket az a tény, amikor láthatjuk mennyi felesleges kiadásunk volt.

A kiadásaink rendszeres feljegyzésével rádöbbenhetünk arra, hogy a napi 500 forint, talán csekélynek tűnő kiadás, de éves szinten számolva 182 500 forintot jelent, amiből akár egy családi nyaralásra is futná. Ráadásul, ha rendszeresen rögzítjük napi költésünket, könnyebben kijövünk fizetésünkből, mert tudatosabbak leszünk, és ez a tudat arra sarkall bennünket, hogy csökkentsük felesleges, impulzív vásárlásainkat, gazdaságosabban, megfontoltabban költekezzünk.

Egy online házi költségvetés program előnye az otthoni számítógépünkön található táblázatos megoldás helyett, hogy bárhonnan elérhető (akár mobil alkalmazásról is), így akár napközben is folyamatosan szerkeszthető, rendezhető.

A mostani válságig talán nem is gondoltuk, mennyire fontos személyes pénzügyeinkkel komolyabban és tudatosabban foglalkozni. Ahogy egy cég tönkremehet a megfontolt pénzkezelés és a pénzügyi helyzet aktuális átlátásának hiányában, úgy sajnos életek is csődbe mehetnek. A nem tudatos, nem folyamatosan kontrollált pénzügyek kezelése és a pénzügyeket érintő elhibázott döntések okozhatnak családi vitákat, válásokat, tragédiákat. Természetesen nem készülhetünk föl minden élethelyzetre, de a rendszeres informálódás és egy naprakész kontroll segít abban, hogy átlássuk, újragondoljuk bevételeinket, kiadásainkat, és megfelelő pénzügyi döntéseket hozzunk, főképp nagy horderejű kérdésekben.

A lakosság pénzügyi kultúrájának és tájékozottságának fejlesztése érdekében a PSZÁF kisfilmjei, az MNB Pénziránytű weboldala, és a Mindennapi Pénzügyeink program is nyújt további független segítséget.

Utolsó frissités ( 2012-04-06 13:42 )

Share/Bookmark
 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |