2020-11-30 20:34 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Hírek főoldal arrow 10 dolog, amit egy 75 éves családi vállalkozástól tanulhatunk

10 dolog, amit egy 75 éves családi vállalkozástól tanulhatunk Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Vállalkozás-online.hu   
2012-04-17 13:19
Olaszországban most is virágozni tudnak a családi vállalkozások. Jó példa erre a milánói székhelyű MAPEI csoport. A sikeres múlt tanulságai: mindig egy lépéssel előrébb kell járni, az innovációt soha nem szabad abbahagyni, fektessünk be az embereinkbe és legyenek kiegyensúlyozott pénzügyi alapjaink.


Az 1937-ben Rodolfo Squinzi által alapított milánói székhelyű Mapei ma világvezető cég az építőipari ragasztók és építéskémiai anyagok gyártásában. A MAPEI cégcsoport a világ 5 kontinensén 29 országban tevékenykedő üzleti hálózattá nőtte ki magát, ami 68 leányvállalatból és 60 gyártóegységből áll. A 2011-es árbevétele már meghaladta a 2 milliárd eurót (egészen pontosan 2,022Mrd EUR).

A cégcsoport 75 éves fennállásáról Markovich Béla, a magyarországi leányvállalat, a Mapei Kft. ügyvezetője, és Riccardo Ardito, a MAPEI csoport milánói export menedzsere tartott előadást. „Amikor a magyar építőipar az 1929-es szintre esett vissza az elmúlt évben, és a kivitelezők nem mernek vállalkozni, nagy szükség van az erőt adó segítségre.” – hangsúlyozta Markovich Béla. Amit a MAPEI a 75 év során megtanult, és amit érdemes más vállalkozásoknak is megfogadniuk:
  1. járjunk mindig egy lépéssel a piac előtt,
  2. legyünk a legjobbak,
  3. törekedjünk a partnerkapcsolatok kiépítésére,
  4. a vállalkozás pénzügyi alapja mindig legyen kiegyensúlyozott,
  5. folyamatosan innováljunk,
  6. folyamatosan javítsuk a termékünket és a szolgáltatásunkat,
  7. építsünk elkötelezett, nyertes csapatot, és fektessünk be az embereinkbe,
  8. ügyeljünk a fenntartható fejlődésre,
  9. törekedjünk a kiválóságra,
  10. mindig a valós értékeinek kommunikáljuk,
A MAPEI mindig nagy hangsúlyt fektetett a kutatás-fejlesztésre: minden évben az árbevételének 5%-át fordítja K+F tevékenységre, és munkatársainak 12%-a tevékenykedik a világ különböző pontjain működő 18 kutató központjaiban. A befektetésekre előirányzott költségvetés 70%-át fordítják olyan környezettudatos termékek fejlesztésére, amelyek a fenntartható környezetet szolgálják, és megfelelnek a LEED követelményeknek.

A magyar MAPEI 143 főt foglalkoztat, valamint felelős vállalatként kiemelt szerepet vállal a szakemberképzésben, melyet 2010-ben Gazdasági Miniszteri Kitüntetéssel ismertek el. A kereskedői vállalkozások segítésére szakmai szerveződést indítottak Markovich Béla a MAPEI Kft. ügyvezetőjének kezdeményezésére. Az „Első Magyar Építőanyag-és Burkolatkereskedők Hálózata” (MÉBKER) 2011-ben alakult, célja a tagok forgalmának növelése, a sikeresebb és eredményesebb piaci működés. Jelenleg 77 építőipari cég a tagja, több mint 110 üzlettel. A hálózat tagjai használhatják a szervezet védjegyét és élvezhetik az ezzel járó marketingtámogatást és képzéseket.

A MÉBKER a kedvezőtlen építőipari kilátások ellenére is javulást vár a tagkereskedéseinek helyzetében. Ennek érdekében a 2012. évi programjának a célja a marketing aktivitás növelésével és a menedzsment hatékonyság növelésével megőrizni, sőt némiképp növelni a piaci pozícióit.

Hozzászólások
hozzászólok keresés RSS
Hozzászólás
név:
e-mail:
 
website:
tárgy:
UBBkód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
Kerjuk irja be a kepen lathato kodot!
motor: !JoomlaComment 3.20

3.20 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Utolsó frissités ( 2012-04-17 13:45 )

Share/Bookmark
 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |