2018-01-24 06:21 | Vállalkozás-online.hu - vállalkozás működtetése
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Adózás arrow Kisvállalati adó 2013 - Kevesen választják

Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Szolgáltatások
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
Aktuális
E-tanulmány - Hogyan vezessünk könyvelő irodát?
Hogyan vezessünk könyvelő irodát?

Ingyenesen letölthető e-tanulmány a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 31 vendég van az oldalon.
Kisvállalati adó 2013 - Kevesen választják Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Vállalkozás-online.hu   
2013-09-17 13:11
Eddig kevés vállalkozó választotta a kisvállalati adózási formát (KIVA). Ennek oka a bizonytalanság és az érdeklődés hiánya. A KIVA adóra bejelentkezett vállalkozások száma várhatóan nem fog nőni a jövőben sem.


Az idén bevezetett kisvállalati adót (KIVA) ugyan a vállalkozások túlnyomó része ismeri, a ténylegesen regisztráltak száma azonban továbbra is igen alacsony. Márpedig ez a K&H kkv bizalmi index kutatás legfrissebb adatai alapján úgy tűnik, nem is fog egyhamar változni. Ennek oka, hogy a vállalkozások jelentős része vagy bizonytalan abban, hogy áttérjen a KIVA-ra, vagy nem is foglalkozik a kérdéssel.

Kisvállalati adó 2013 - Kevesen választják

A K&H kkv bizalmi index legutóbbi felmérése 500 hazai mikro,- kis- és középvállalkozást kérdezett meg arról, miként vélekednek a kisvállalati adóról. A kutatás eredménye szerint az év elején bevezetett kisvállalati adóról a 100 millió forint éves árbevétel alatti vállalkozások több mint kétharmada hallott már. Ennek ellenére az adótörvény módosítása, ami szerint év közben is át lehet térni a KIVÁ-ra, továbbra sem mozgósította a vállalkozásokat. Az előző negyedévhez képest gyakorlatilag nem változott a már bejelentkezett cégek aránya, hiszen a NAV legutóbbi kimutatása alapján a KIVÁ-s vállalkozások száma 7595 volt augusztus végén.

„Tömeges áttérésre azonban a jövőben sem lehet számítani, mivel az általunk megkérdezett vállalkozások csupán 2%-a tervezi, hogy átáll a kisvállalati adózásra, és további 14%-uk még nem döntött a kérdésben. A vállalkozások 37%-a ugyanakkor azt jelezte, hogy biztosan nem fognak bejelentkezni a KIVA hatálya alá. A KIVA elutasítását minden negyedik cég azzal magyarázza, hogy nem felelnek meg a feltételeknek, és közel azonos arányban vélik a vállalkozások, hogy nem látják egyértelműen a KIVA előnyét (21%), illetve, hogy biztosan rosszabbul járnának az áttéréssel (20%)” – részletezte az eredményeket Németh László, a K&H Kkv marketing főosztály vezetője.

„A különböző ágazatokat tekintve az ipari vállalkozások a leglelkesebbek az új adónemet illetően,12% már be is jelentette vállalkozását a KIVA hatálya alá, és további 2% tervezi még, miközben az átlagosnál jóval kevesebben, 24%-uk mondja, hogy biztosan nem fognak áttérni az új adónemre. A kereskedelmi és szolgáltató cégek mutatják ugyanakkor a legnagyobb ellenállást. Előbbinél igaz 3%-uk tervezi az áttérést, ugyanakkor 41%-uk véli úgy, hogy biztosan nem fognak áttérni. Hasonló a helyzet a szolgáltató cégeknél is, hiszen 2% tervezi az átjelentkezést, miközben 42% biztosan elutasítja azt” – tette hozzá a szakember.

Utolsó frissités ( 2013-09-21 09:06 )

Share/Bookmark
 
Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés
Bejelentkezés

Elfelejtette jelszavát
Még nem regisztrált? Regisztráljon most
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Interjú
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálóA kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
dr. Klausmann Kornél - Illúzió az ingyenes cégalapításAz ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |