2020-11-23 20:09 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow eBay arrow Az eBay az eladókat saját honlap indítására buzdítja

Hírek főoldal
Magyar vállalkozás
EU, Pályázat
Deviza, árfolyam
Válság
Internet
Facebook
IT
SAP
Google
Microsoft
eBay
CSR
Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
Ingyenes e-book
Vállalkozás alapítása - gyakorlati tanácsok kezdőknek

Ingyenesen letölthető e-book a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 2 vendég van az oldalon.
Az eBay az eladókat saját honlap indítására buzdítja Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Netpreneur.hu   
2005-08-18 13:33

Az új szolgáltatás fél évvel azután érkezik, hogy a vállalat a kiseladókat feldühítette az áremeléssel, amely a profit jelentős csökkenésével fenyegetett. Január közepén az eBay figyelmeztette az eladókat, hogy a "Basic eBay Stores" szolgáltatás havi előfizetői díja 9,95 dollárról 15,95 dollárra növekszik, valamint a 10 napos listázás díja kb. duplájára, 40 centre emelkedik.


Új bevételi források reményében, valamint az eladók elpártolásától tartva az eBay egy új szolgáltatást indított, amely arra ösztönzi a kis és közepes eladókat, hogy olyan saját webáruházat építsenek ki, amely az elektronikus kereskedelmi nagyvállalattól függetlenül működik.

Az eBay új ProStores szolgáltatása lehetővé teszi az eladók számára, hogy megtervezzék a saját fix áras e-kereskedelmi oldalukat, amelyhez egyedi webcímet is kapnak. A szolgáltatás, amely 6.95 USD/hó ártól, és 0,5-1,5 százalék forgalmi díjtól elérhető, lehetővé teszi, hogy a saját maguk által tervezett weblapot az eBay oldalukhoz linkeljék, és tranzakciós szolgáltatásként pedig a PayPal-t, az eBay népszerű szolgáltatását használják.

Növekedést remélnek A lépést az teszi szükségessé, hogy a vállalat évről évre számított bevétel-növekedése lelassul a fő tevékenységi körében. Különösen igaz ez az USA-ra és Németországra, ahogy a vállalat piaci részesedése a maximumához közelít. A kaliforniai San Jose központú vállalat agresszívan próbált terjeszkedni az olyan új piacokon, mint Kína vagy India, ám emellett kísérletezett online apróhirdetéssel is, ingatlankereskedelemmel, és új üzleti vállalkozásokkal annak érdekében, hogy a kétszámjegyű bevétel-növekedést fenntartsa a jövedelmező észak-amerikai és nyugat-európai e-kereskedelmi területeken.

Michael Dearing, az eBay volt alelnöke és általános értékesítési menedzsere elmondta, hogy éveken keresztül vádolták az eBay alkalmazottakat, hogy megpróbálják a vállalatot az online aukciókon túl is kiterjeszteni, beleértve olyan szolgáltatások létrehozását, amely az eBay-t valamiféle tanácsadói szolgáltatássá alakítaná, amely a kis- és középvállalkozásoknak segít az e-kereskedelmi jelenlétben.

Az eBay legnagyobb eladói, mint pl. olyanok, akik kínai ruhát árulnak, vagy számítógépgyártók, akik dollármilliós értékben árulnak felszerelést minden hónapban, ezek egy harmada saját e-kereskedelmi üzletet működtet. Dearing elmondta azonban, hogy több mint 100.000 kis eladó, akik mindennel kereskednek a kézzel kötött pulóvertől a Pez adagolóig, gyakran nem rendelkeznek saját oldala, csak az eBay áruházzal.

Kiskereskedők növekvő költségei Meg Whitman, a vállalat vezérigazgatója elmondta, hogy a vállalat, ami a 2004 évet 778,2 millió USD nettó bevétellel és 1,31 milliárd USD eredménytartalékkal zárta, valószínűleg osztalékot fog fizetni, vagy visszavásárolja részvényeinek egy részét. Sok más szilikon-völgyi technológiai vállalathoz hasonlóan a 10 éves eBay sosem fizetett osztalékot, ehelyett inkább a profitot kutatás-fejlesztésre, marketingre vagy más üzleti terjeszkedésre használta fel.

A több mint 100, San Jose-ban az éves ülésen megjelent részvényes előtt Whitman elmondta, hogy nem zárkóznak el a részvényeseknek történő pénzkifizetéstől, amennyiben a vállalat stratégiai tartalékokkal fog rendelkezni.

Whitman továbbá eloszlatta egy részvényes aggodalmait, akit a vállalat csökkenő részvényárai nyugtalanítottak. Az eBay részvényei a decemberi 59,21 USD-hez képest 40 százalékkal csökkentek. Legutóbb a részvények 5,4 százalékponttal, 1,95 USD-vel, estek, és 34,44 USD-vel zártak a Nasdaq-on.

Whitman ugyanakkor ezzel kapcsolatban elmondta, hogy hosszú távon optimista a vállalatot illetően: "Hatékony-e a tőzsde napról-napra, hétről-hétre? Valószínűleg nem."

Hozzászólások
hozzászólok keresés RSS
Hozzászólás
név:
e-mail:
 
website:
tárgy:
UBBkód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
Kerjuk irja be a kepen lathato kodot!
motor: !JoomlaComment 3.20

3.20 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |