2021-12-05 22:05 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow E-business arrow A vállalkozások rossz CRM csomagokat választanak

Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
E-tanulmány - Hogyan vezessünk könyvelő irodát?
Hogyan vezessünk könyvelő irodát?

Ingyenesen letölthető e-tanulmány a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 3 vendég van az oldalon.
A vállalkozások rossz CRM csomagokat választanak Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Netpreneur.hu   
2005-08-29 12:20

Napjainkban egyértelmű, hogy a CRM kereskedők a kis- és középvállalkozásokat célozzák meg ajánlataikkal. A számos lehetőség közül vannak, amik megfelelőek a kisvállalkozások számára, azonban vannak, amik nem. Ennek eredményeképpen egyre több kisvállalat dönt nem megfelelő csomag mellett.

Kijelenthetjük, hogy a CRM rendszert (Customer Relationship Management - ügyfélkapcsolatokat kezelő vezetői rendszer) kereső kis- és középvállalkozásoknak még sosem volt ilyen jó dolguk. A híresztelések szerint az SAP egy új verziójú szoftver kiadását tervezi, a Microsoft pedig nemrégiben adta ki saját CRM alkalmazásának sok új tulajdonsággal rendelkező változatát. Továbbá a NetSuite is most jelentette meg legújabb, sok új funkciót nyújtó kínálatát. És ez még csak a kezdet.

Mindezek csak az elmúlt hónapok eseményei. Világossá vált, hogy a CRM kereskedők a kis- és középvállalkozásokat célozzák meg ajánlataikkal. A számos lehetőség közül vannak, amelyek megfelelőek a kisvállalkozások számára, azonban vannak olyanok, amelyek nem. Ennek eredményeképpen egyre több kis- és középvállalkozás dönt egy nem megfelelő csomag mellett.

Forgalomnövekedés A különböző tanácsadó cégek statisztikái szerint a kis- és középvállalkozások (kkv) jelentik a CRM ipar legdinamikusabban fejlődő vásárlói szegmensét. Ennek eredményeképpen kereskedők széles köre - kezdve az internetes szolgáltatóktól a régi szolgáltatókon át az új belépőkig - igyekeznek elnyerni a kisvállalkozások kegyeit új áraik, új kiegészítő és szállítási szolgáltatásaik útján.

Ironikus, de ezen vállatok nagy része a Microsoftnak adhat hálát. Annak a Microsoft-nak, aki pár éve az egész iparágat meglepte azzal, hogy bejelentette az első kis- és középvállalkozásoknak szóló CRM alkalmazásának fejlesztését. Ezzel felkeltette az érdeklődést a CRM iránt, és aziránt, hogy mire is lehet képes a piacnak ezen szegmensében.

Több választási lehetőség A kkv-k a szolgáltatók bőséges listájából választhatnak. A probléma azonban az, hogy nem minden választás megfelelő a kis- és középvállalkozások számára. Például az új szolgáltatók némelyike valószínűleg nem lesz a piacon pár évnél tovább. Mindig kockázatos egy új vállalattal üzletelni, azonban a CRM szolgáltatók esetében ez különösen igaz a kkv-k számára.

Más szolgáltatók is a kivonulás mellett dönthetnek, amennyiben az nem tűnik annyira profitábilisnek, mint ahogyan azt a kezdetekben számították, ezzel ismét cserbenhagyva a kis- és középvállalkozásokat. Eközben néhány termék egyszerűen nem felel meg a kkv-k számára, főleg azok nem, amiket nagyobb változatokból alakítottak át, ahelyett, hogy a kkv szektornak megfelelő új alkalmazást fejlesztettek volna ki.

A kis- és középvállalkozások akiknek a választási lehetőségek példátlanul széles listája állt rendelkezésre, az elmúlt években a saját bőrükön tanulták meg a leckét a korai alkalmazás bevezetés miatt.

Például néhányan áldozatául estek a kereskedők trükkjeinek és olyan csomagokat vásároltak meg, amelyek vagy nem tartalmazták a szükséges jellemzőket, vagy a vártnál sokkal bonyolultabbak voltak.

Védekezés a hamis reklámok ellen Az CRM rendszereket kereső IT vásárlóknak nem okozhat meglepetést, hogy még mindig rengeteg hamis üzenet érkezik a kereskedőktől. Habár a helyzet ma már nem olyan rossz mint volt, és a hamis reklámok elsősorban a nagyvállalati szektorban vannak jelen, azért a kkv csomagok sem mentesek a buktatóktól. A kisebb vállalkozások talán a saját belső jogász hiánya, és a kevéssé szigorú beszerzési folyamat miatt érzékenyebbek az átverésekre.

Természetesen számos módszer létezik a hamis reklámok elleni védekezésre. A legjobb módszer a vállalat igényeinek valós felmérése, és a szükségleteknek a CRM csomag tulajdonságaival való összehasonlítása.

Egy másik jó módszer a kereskedő referenciáinak ellenőrzése. A vásárlók bekérhetnek egy olyan CRM kereskedőtől referenciákat, amelynek működési körre, méretre, illetve vevőkörre hasonló vásárlói voltak, még ha azok versenytársak is. Fontos, hogy ne feltételezzük, hogy a kereskedő által említett vállalkozások áradozni fognak a termékről. Tanulmányok szerint azonban még a kereskedő által nyújtott referenciák is meglepően jó betekintést nyújthatnak.
Utolsó frissités ( 2005-11-18 20:30 )

Share/Bookmark
 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |