2020-10-20 18:37 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow E-business arrow Útmutató bloggereknek a cenzúra kijátszására

Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
E-tanulmány - Hogyan vezessünk könyvelő irodát?
Hogyan vezessünk könyvelő irodát?

Ingyenesen letölthető e-tanulmány a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 12 vendég van az oldalon.
Útmutató bloggereknek a cenzúra kijátszására Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Netpreneur.hu   
2005-10-04 20:32

Gyakran csak a bloggerek valódi újságírók az olyan országokban, ahol a média cenzúra, vagy hatalmi nyomás alatt áll. Egy kis józanésszel, kitartással és legfőképp a megfelelő eszközök kiválasztásával bármely blogger kijátszhatja a cenzúrát.

Egy párizsi székhelyű médiafigyelő által, a közelmúltban kiadott útmutatás segít a bloggereknek és más véleménnyel rendelkezőknek hogy kijátsszák az internetes cenzúrát olyan országokban, mint Kína vagy Irán.

A Reporters Without Borders " Handbook for Blogger and Cyber-Dissidents" című kiadvány részben államilag finanszírozott, mely tanácsokat tartalmaz, hogyan tartsuk meg névtelenségünket az Interneten. Az Apple Expo vásáron mutatták be Párizsban szeptember közepén, de letölthető az RSF honlapjáról kínai, arab, perzsa, angol és francia nyelven is.

A kiadvány célja, hogy ösztönözze az internetes naplóírókat világszerte. A 87 oldalas füzet tanácsokat ad blogok indítására, fenntartására, álnevekkel, és anonim proxy szerverekkel kapcsolatban, amelyek arra használhatóak, hogy leváltsuk velük a könnyen lenyomozható otthoni számítógép IP címét.

A felhasználó üldözési mániájának függvényében látja el azt tanáccsal az internet kávézók váltakoztatásától a kriptográfiai aláírással ellátott speciális formátumú e-mailekig.

Ezekkel a technológiákkal túljárhatnak a kormányok eszén, azonban tanácsos utánajárni, milyen büntetéssel jár, ha lebuknak. A kézikönyv figyelmeztet, hogy maradjunk etikusak, és hogy a tippek nem terroristák, üzérkedők, vagy pedofilok számára készült, akik az Internetet használják tetteik elkövetésére.

A kézikönyv végén egy cenzori rangsor található, amelynek élén Kína áll a befektetés, a technológia és a diplomácia közismerten sajátos keverékével .
Utolsó frissités ( 2005-10-04 20:37 )

Share/Bookmark
 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |