2017-07-21 02:36 | Vállalkozás-online.hu - vállalkozás működtetése
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Hírek arrow A Yahoo is digitális könyvtárat készítene

Tematikus hírek
Hírek főoldal
Magyar vállalkozás
EU, Pályázat
Deviza, árfolyam
Válság
Internet
Facebook
IT
SAP
Google
Microsoft
eBay
CSR
Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Szolgáltatások
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
Aktuális
Ingyenes e-book
Vállalkozás alapítása - gyakorlati tanácsok kezdőknek

Ingyenesen letölthető e-book a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
A Yahoo is digitális könyvtárat készítene Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Netpreneur.hu   
2005-10-07 11:46

A Yahoo is digitális könyvtárat készíteneA Yahoo ambiciózus vállalkozásának célja, hogy olyan oldalak millióit tegyék elérhetővé, amelyeket a keresők nem indexelnek. A szerzői jog védelme alatt álló anyagokat csak a tulajdonosaik engedélyével teszik majd közzé a Yahoo Open Content Alliance program kereteiben.


A Yahoo számos más partnerével összefogva próbál online könyvtárat létrehozni, amely tartalmaz majd könyveket, kutatási eredményeket, multimédiás tartalmat, és mindezt egy kereshető adatbázisban.

Az Open Content Alliance (OCA) nevezetű elképzelés a történelmi munkáktól a gyerekkönyveken át speciális mérnöki könyvekig mindenféle anyagot tartalmaz majd. A célkitűzés szabad elérés biztosítása a szerzői jogok tiszteletben tartása mellett.

Szerzői Jogvédelem A projekt különbözik a Google Print Library Program-tól, amely az írók heves ellenállásába ütközött, akik szerint az sérti a szerzői jogaikat.

Az OCA a Yahoo-n kívül több más vállalatot és szervezetet is magában foglal, beleértve az Internet Archive, Adobe Systems, European Archive, HP Labs, National Archives, O'Reilly Media, Prelinger Archives, University of California, University of Toronto.

A jogtulajdonosok egy úgynevezett Creative Common Licence alapján szeretnék forgalmazni a tulajdonaikat, amely engedélyezi a digitális tartalom személyes felhasználását.

Magasztos Célok A Yahoo, a Google, és más portálok mindent megtesznek annak érdekében, hogy minél több tartalmat tárjanak az internetezők elé. Mindez felettébb értékes lehet az internetes közösség, beleértve a fogyasztókat, vállalkozásokat, és kutatókat, számára is. Mindeddig ezeknek az anyagoknak a nagy része csak nyomtatott formában volt elérhető, amely a keresést nagyon időigényessé tette.

A konzorcium számára nagy kihívás minden meglévő dokumentum átvizsgálása, valamint az ingyenesek megszerzése, és nem utolsó sorban a kompenzáció.

A Google a tűzzel játszik A Yahoo sokkal tárgyiasabban közelít a témához, mivel tiszteletben tartja a szerzők és tartalomszolgáltatók jogait.

Mivel a Google-t az Authors Guild, és több egyéni szerző is perbe fogta, talán az óvatosabb megközelítés eredményesebb lehet, még ha sokkal hosszadalmasabb is így a szükséges engedélyek megszerzése.

A Google a perek hatására valóban visszavett a tempóból, ideiglenesen felfüggesztve a Library project-et, ezzel időt adva a szerzőknek, hogy értesítsék a vállalatot, mely kiadványok állnak jogvédelem alatt.
Hozzászólások
hozzászólok keresés RSS
Hozzászólás
név:
e-mail:
 
website:
tárgy:
UBBkód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
Kerjuk irja be a kepen lathato kodot!
motor: !JoomlaComment 3.20

3.20 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés
Bejelentkezés

Elfelejtette jelszavát
Még nem regisztrált? Regisztráljon most
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Interjú
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálóA kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
dr. Klausmann Kornél - Illúzió az ingyenes cégalapításAz ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |