2021-01-18 19:55 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Európai Unió arrow EU-s intĹ‘ Magyarországnak

Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
Ingyenes e-book
Vállalkozás alapítása - gyakorlati tanácsok kezdőknek

Ingyenesen letölthető e-book a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 8 vendég van az oldalon.
EU-s intő Magyarországnak Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Vállalkozás-online   
2005-11-18 20:21

Az EU elmarasztalta Magyarországot, mert nem tudta teljesíteni a 2005-re előirányzott költségvetési hiányt, és amiért úgy döntöttek, hogy nem hoznak korrekciós lépéseket ez előző kormány elkötelezettségével egyhangban.

Jelentősen alulteljesíti Magyarország a GDP hiány célkitűzést, amelyet az EU pénzügyminiszterei egy erős hangvételű sajtókiadványban adtak közzé a november 8-i EcoFin találkozó után. A 2006-os cél eléréséről is lemondtak, és szerintük egy sokkal lazább célkitűzés is elérhetetlen.

A márciusi és júniusi intézkedések ellenére a Tanács sajnálja, hogy a márciusban ajánlott célt sem sikerült elérni, és hogy az előzetes ígéretek ellenére a kormányzat nem avatkozott be.

A Tanács ismét elmondta Magyarországnak, amit már márciusban, miszerint az adócsökkentések időzítését tegye függővé a deficit célok elérésétől.

A pénzügyügyekért felelős szóvivő, Amelia Torres elmondása szerint a Bizottság kíváncsian várja majd, hogy Magyarország hogyan módosítja pénzügyeit a december 1-ig beadandó konvergencia programban. Minden tagállamnak be kell nyújtani egy éves konvergencia programot, vagy pedig stabilitást kell mutatniuk. Eszerint a Bizottság javaslatait Magyarország számára decemberben, vagy januárban juttatja el. A gazdasági előrejelzés várható megjelenési ideje november 17.

Elméletben lehetséges az ország támogatásainak megvonása. A jelentés szerint a költségvetési hiány Magyarországon a 2004-es GDP 5.4 százalékától is rosszabbodott 2005-re, amikor az legalább 6.1% lesz. A költségvetési tervezet szerint a cél 2006-ban az 5.2% elérése.
 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |