2021-12-05 21:04 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow E-business arrow Internetadó tervezet az USA-ban - újra

Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
E-tanulmány - Hogyan vezessünk könyvelő irodát?
Hogyan vezessünk könyvelő irodát?

Ingyenesen letölthető e-tanulmány a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 3 vendég van az oldalon.
Internetadó tervezet az USA-ban - újra Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Netpreneur.hu   
2005-11-18 20:22

A korábbi tervezetek annak kivitelezésére, hogy az elektronikus kereskedelemre ÁFA-t vessenek ki, elakadt az USA kongresszusának szintjén, azonban az indítványozók reménye szerint a jelenlegi, igen komplikált adórendszer újraindítja a vitát a kongresszusban, és minél több államot az SSTA bevezetésére sarkall majd.

Októberben néhány állam alkalmazkodni fog a Steamlined Sales Tax Agreement-hez (SSTA), az ÁFA egyszerűsítésére született nemzeti kezdeményezéshez, amely kikövezi az utat az Interneten, és más csatornán történő eladások megadóztatására.

A programban való részvétel önkéntes jellegű, azonban máris 13 állam csatlakozott hozzá. A bevezetést tervezők kifejezték elkötelezettségüket az adóbeszedés kötelezővé tétele mellett az államon kívüli kereskedők számára.

Adóbeszedők Az e-kereskedelmi adó beszedésének problémája bonyolult, mivel az olyan vállalkozásokra is vonatkozik, akik online üzletelnek, és emellett néhány államban hagyományos gazdálkodást is folytatnak.

Egyesek szerint az SSTA nem csak segít a problémák elsimításában, de újjáéleszti a vitát az internetes vállalatokról, és megadóztatásukról.

A The National Govenors Association és a National Council of State Legislators amellett lobbiztak, hogy a kongresszus kötelezővé tegye a vállalkozások számára az ÁFA beszedését azon államok vásárlóitól, akik csatlakoztak az SSTA-hoz.

Teendők Nagy kihívást jelent az internetes adó tervezetének kidolgozásában a kisvállalkozások védelme, azaz, hogy kárpótolják őket az adórendszer változásai miatt, és a felmerülő képzési és folyamat-átalakítási kiadásokért, amelyeket a kisvállalkozásoknak vállalni kellene, mondta Steve DelBianco, a Netchoice Coalition vezérigazgatója.

A Netchoice támogatja egy racionális rendszer kiépítését, azonban a tagjai szerint állami szinten kell véghezvinni, hogy a problémát megvizsgálhassák, és a folyamatokat leegyszerűsítsék.

Sokmindent kell még bebizonyítani. Különösen azért, mert az egyezmény nem tartalmaz garanciát a kisvállalkozások kártalanítására, pedig ez egy olyan rész, amely feltétlenül bele kellene kerüljön az egyezménybe.

Az SSTA bevezetése azonban jelentős lépés. Jó kezdet ez, amely irányt mutat.
Utolsó frissités ( 2005-11-18 20:28 )

Share/Bookmark
 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |